[]

google un benzer görsel bulma özelliği?

nasıl çalışıyor, yani hangi mantıkla? keywordlere mi bakıyor. yoksa resmi tarayıp falan gibi abartı teknoloji mi?




 
yoksa resmi tarayıp falan gibi abartı teknoloji

milyonlarca, milyarlarca dolares harcıyor adamlar :)

www.quora.com
  • fakyoras  (16.02.16 16:31:50 ~ 16:33:00) 
Sadece ayni birebir resmin farkli boyutlardaki versiyonlarini bulmak icin yapilan islem, algorithma ve transformasyon formülleri ölümcül. Bunu ki piksel bazinda konusuyoruz. Renk skalasi girdiginde baska dosyalari da inceleyecek, indexleyecek, eslestirme yapip sunacak. Bu noktada renk su bu gibi binlerce benzerlige bakacak, bu resimlerde ortak anahtar kelime varsa onu da söyleyecek. Her resmi telfi, yayin vs olarak inceleyecek, watermark vs varsa isaretleyecek. Eger birebire yakinini bulamadiysa, oarca olarak arastirmaya devam edecek, olmadi kontrastla. Siyah beyaz bir resmin renkli versiyonunu tahmin edecek vs vs vs.

Abarti teknoloji diyeni döverler, cidden, sadece icerigin degismeden resim sikistirma üzerine teknik seyler dinledim, iki gün kendime gelemedim.
  • aynadakiyabanci  (16.02.16 17:37:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.