[]

ruh sağlığı yerinde olmayan ebeveynler için ne yapabiliyoruz

Şu anda şehirlerarası otobüsteyim. Aynı hizamda diğer tarafta oturan adamın net bir şekilde ruh sağlığı yerinde değil. Muavinle abuk sabuk konuşmalar, sürekli benle muhabbet kuruyor. Bana muavini çekiştiriyor ama konuşması, bakışması falan çok net sıkıntılı. Gazi uzman çavuşum dedi doğru mu bilmiyorum ama anlatılan güneydoğuda kafayı sıyıran adamlardan biri olabilir. Işid sakalı da var, 30 yaşlarında.

2 çocuğu var bir kız bir erkek. Kız altına yapmış sidik kokusuyla beraber seyahat ediyoruz. Çocuklar 5-6 yaşlarında. Bir tanesinin gözünün kenarında morluk var, önce şüphelendim dayak mı diye ama sonra emin oldum çocuğa 3-5 tokat atınca. Ben de ailemden dayak yememiş değilim ama bu çocukların durumu çok daha zor. Bu adamla yaşamaları bence onlara da büyük sıkıntı doğuracak ilerleyen yıllarda. Anneleri de yok ortada.

Bu tarz durumlar için yapabileceğimiz bir şey var mı?

 
merhaba. öncelikle duyarlılığınız için sizi takdir ettim.. herkesin umrunda olmaz böyle şeyler.
aklıma ilk önce koruyucu ailelik olayı geldi, oranı çok düşük olsa da bu tarz aileler çocuk esirgeme kurumu'na şikayet edildikten sonra, çocuklar koruyucu aileye verilebilir, veya bir aile tarafından evlatlık alınabilirler. bu süre zarfında çocuk esirgeme kurumu'nda kalırlar..
ülkemizde başka bir senaryo yok ne yazık ki..
aradan yaklaşık 4 saat geçmiş, hala aynı ortamda mısınız? ne yaptınız, merak ettim.
  • mizore  (16.02.16 19:56:13 ~ 19:56:38) 
duyuruyu açtıktan 1 saat sonra yol bitti. sürekli refresh ettim biri yol gösterir diye. genelde bu tarz konularda duyarlı insanlar oluyor çünkü. ama maalesef kimse çıkmadı.

polisi arasam mı dedim, ilgilenmezler diye düşündüm. abd'de olduğu gibi sen bu çocuğu yetiştiremezsin diye gelip elinden alabilecek sosyal güvenlik kurumu arıyordum daha çok. çocuk esirgeme kurumları akla geliyor, evet. eve gelip bilgisayarı açınca araştırıp öğrenebildim. aile bakanlığının çocuk hizmetleri genel müdürlüğü varmış alo 183 ve 144.

ancak bir şey yapamadan gitti adam.

çocukların ismini hatırlıyorum. ceren ve akın. yol boyunca arkamdaki dörtlü koltuğun ikisine ıslak pantolonunla uzanıp uyudun ya ceren, keşke farklı bir hayatın olsaydı diye düşündüm. şans işte. hayat şans. başka bir şey değil. robert de niro'ya başarınızın sırrı nedir diye sorduklarında tamamen şans demesi tevazu değil aydınlanmışlık göstergesi. birisi new york'ta ressam ana babaya doğar, bütün dünyanın tanıdığı bir aktör olur. diğeri anadolu'nun bir köşesinde ruh hastası bir babayla cebelleşir, saçmasapan zorluklarla geçer hayatı.

bugün de üzüldük elhamdülillah.
  • antikadimag  (16.02.16 20:32:02 ~ 20:33:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.