[]

Maille gelen virusu actik!

Bizim muhasebedeki arkadas dalginlikla fatura gibi gelen maili aciyor. Sonraso malum butun dosyalarin uzantisi degisti falan. Ag baglantisini kesip tum bilgisayarlari kapatip servis aldigimiz tamirciyi aradik gelsin format atsin diye yedekler vardi sansa. Neyse bulundugumuz yer de sanayi bolgesi bi tane boyle bilgisayar isi yapan yer var...

Neyse adamlari aradik dediler ki baska firmalara ayni sey olmus sirayla gelicez. Arada ariyoruz yine nerde kaldiniz diye bi firma 900tl fidye odedi sifre geldi birazdan burdan cikicaz. Sonra baska bi firma da ayni seyi yapmis falan. Neyse bu odeyenlerden birini aradik evet paypaldan 900tl yolladik diyolar. Bildigimiz bir firma.

Bizim icimize surda kurt dustu acaba bu bilgisayarcilar bu maili sanayideki herkese yolladi da kendilerine mi yollatiyorlar bu parayi? Fidye parasi vermeyen de format parasi verecek her turlu win win. Yani bu isi yapmak bu kadar kolay mi? Yoksa bunlarin isi degil midir?

 
abi eğer virüsün yaratıcısına fidye ödeyip kurtaracaksan o zaman bu bilgisayarcılara niye ihtiyacın olsun ki?

düşün ki çocuğunu kaçırdılar 1 milyon dolar istiyolar. sen adamlarla buluşuyosun, polisi de götürüyosun, polisin gözetiminde 1 milyon doları veriyosun çocuğunu alıyosun sonra alan memnun veren memnun herkes yoluna gidiyor polis de merkeze dönüyor asdasds. böyle bişey yani bu da sanki.
  • matchgrip  (16.02.16 16:14:36) 
@matchgrip demek istediği 'bu adamların virüsü bulaştıran kişilerle bir alakası olabilir mi.'

öncelikle geçmiş olsun. fidye virüsü artık iyice yaygınlaştı. burada bile vardı hatta fidyeyi ödeyeyim mi diye sorar.

adamların bu işle alakası olabilir.
olmaya da bilir.

çok basit belki çözüm olmaz ama şurayı bir deneyin ;
uzmanim.net

başka bir kişiyle görüşmeniz daha mantıklı olur sanırım
  • yuz kiloluk bir zenci  (16.02.16 16:15:46 ~ 16:19:52) 
yok onu anladım da bana garip gelen diğer firmaların bilgisayarcı çağırıp onlarla beraber fidye ödemiş olmaları. bunun mantığını anlayamadım bir türlü.

fidyeyi ödeyeceksem afedersiniz siz ne sike yarıyorsunuz lan dallamalar diye sormazlar mı adama?
  • matchgrip  (16.02.16 16:20:28) 
sanayideki firmalar hem fidyeciye hem bu teknik servise para mı ödüyor?

hangi sanayi orası ya gelip teknik servis açmak lazım. :D

matchgrip +1
  • thalamus  (16.02.16 16:21:34 ~ 16:22:21) 
adamlara başkasını çağırdık gelmenize gerek yok deyin uçarak gelirlerse ilgileri vardır. bence.

ayrıca matchgrip +1
  • sanguine mcqaer  (16.02.16 16:22:30 ~ 16:23:05) 
bilgisayarcıların ilgisi olabilir mi? evet.

gittiklerinde "bu kurtarılmaz artık parayı gönderin, açarlar" filan diyorlarsa adamlar gönderir parayı tamirciyi referans alarak.

geçmiş olsun, antivirüs neyin yok muydu?
  • fakyoras  (16.02.16 16:28:03) 
Simdi dediklerine gore bu parayi verenlerin yedekleri yokmus vs adamlar mecbur kalmis. Bu durumda onlar sadece yanlarinda durmuslar yani.

Bizim tum pclerde tam surum virus koruma var ona ragmen gelmis vallahi
  • zenc  (16.02.16 16:30:37) 
Öncelikle gecen haftalarda böyle bir olayla karşılaştım şurada ki konuda yazmıştım ;

www.eksiduyuru.com

Gelelim senin soruna pc üzerindeki dosyalar rsa 2048 algoritması ile şifreleniyor crytolocker'ın bu versiyonun da dosyaları geri almanın tek yolu decryption key'i kullanmak bunu indirebilmek içinde şifre çözme talimatın da bitcoin ile ödeme yapmanı istiyor ve kendisi de birkaç site adresi vermiş oluyor ancak dosyalarını şifreleyen birisinin yönlendirdiği sitelere insan doğal olarak güvenmiyor,

Pc ile içli dışlı olmayan birisi bitcoin nedir bilmez,nasıl açılır,güvenli midir değil midir zaten böyle bir olay yaşamış banka hesaplarını da ele gecirirler mi diye kuşku duyuyor ve bunun gibi sebeblerden varsa tanidigi bilgisayarci onu cagirir,dosyalarinin eksi haline gelmesinin tek yolu da parayi gonderip,key cozme yazilimini indirmek olduğu,bilgisayarcinin gonder gitsin demesinin sebebi de budur diye düşünüyorum.
  • sealth  (16.02.16 16:55:24 ~ 17.02.16 16:18:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.