[]

aşırı gaz çıkarmak

4 ay önce spora başladım ve sağlıklı karbonhidrat ve protein tüketmeye çalışıyorum haliyle. her gün yulaf ezmesi, yoğurt, süt muhakkak tükettiğim için aşırı derecede gaz sorunu yaşıyorum (tabii tavuk, kuru fasulye, nohut falan da yiyorum genelde). yani oturup saymadım ama bugün bu saate kadar en az 20 kez gaz çıkardım. tuvalete çıkma sorunum da yok. karın ağrısı da yok. sadece gaz var. çok rahatsız oluyorum bundan. bu bir sorun mu, yoksa tükettiğim lifli yiyecekler ve laktoz intoleransı yüzünden olan normal bi şey mi? bu yiyecekleri de tüketmezsem protein ihtiyacımı gideremem ki sonuçta.




 
yarım çay bardağı kimyonlu su içebilirsin günde. baya önler. tadı kötü ama tek shotta gider.


  • streak  (16.02.16 10:47:56) 
bence yiyip içtiklerinden kaynaklamıyor gibi görünüyor.
ben de yulaf ezmesi severim. ilk kez bugün laktozsuz süt ile denedim, dünya varmış dedim :)
baklagillerden gelen gazı nasıl bertaraf edersin bilmiyorum ama.

edit: kaynaklanmıyor ne ya, kaynaklanıyor olacak.
  • manuel mandalina  (16.02.16 10:53:51 ~ 11:04:51) 
sorun değil tabi ama her ortamda sıkıntı yaşarsın. genelde bakliyat sebep olur yedin mi şişersin hareket edemezsin sonra pırt pırt bütün gün. her gün yemiyorsundur zaten. rahatsız oluyorsan gaz yapan gıdaları tespit edip yemeyeceksin bu kadar basit. 1 hafta nohut, kuru fasülye ve bulgur pilavı yeme bakalım geçiyorsa onları azaltırsın. keyfine göre yani :)


  • neira  (16.02.16 11:00:27) 
Laktozla birlikte bakliyat kaynaklı gluten de gaz problemi yaratabiliyor.


  • angelus  (16.02.16 11:01:56) 
yulaftan
ben de 2 gün önce kavaltıma ekledim aynı sorun bende de oldu.

  • rentts  (16.02.16 11:03:16) 
yani yediğim şeylerden olduğu bariz zaten. bakliyat tabii her gün yemiyorum da süt, yoğurt, yulaf ve ayran her gün tüketiyorum. ve her gün de bu oluyor. protein almak için başka bir çarem olmadığı için tüketmek zorundayım. ben sadece bunun bi probleme yol açıp açmayacağını öğrenmek istiyorum aslında. normal midir yani bu kadar olması? :)


  • nathanieltroy  (16.02.16 11:06:41) 
normal normal ama olur da gazı çıkartıcam diye yırtınırsan bi taraflarına acı verebilirsin :D


  • neira  (16.02.16 11:10:23) 
Süt yoğurt yulaf ve ayranla protein ihtiyacını karşılamıyorsun ki, bunların hiçbiri protein kaynağı değil. Yiyip içmek zorunda değilsin yani. Sütteki laktoz yulaftaki gluten ve lektin senin bu problemleri yaşamana neden oluyor. Bunları yiyip içmezsen problemin kalmaz.


  • angelus  (16.02.16 11:20:29) 
Bazı marka protein tozları aşırı gaz yapabilir, değiştirmeni öneririm.


  • populer kiro  (16.02.16 12:33:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.