[]

Uykusuzluk / Göz Yorgunluğu

Selamlar,

Sabah 6.10'da kalkıp 6.30'da evden cikiyorum, saat 08.00 - 17.30 mesai saatleri 19.30 gibi de evde oluyorum. Mesai saatleri icerisinde bilgisayar basinda kod yaziyorum. Eve gittigimde surekli yorgun oluyorum, ya da bilmiyorum belki de gozlerim yoruluyor o yuzden bir sey yapamadan yatiyorum.

Bununla ilgili tavsiyeniz var mı acaba? Neden uykumu alamıyorum, ya da aslında uykumu alıyorum gözlerim yorulduğu için mi böyle hissediyorum? Hangisine nasıl bir önlem almalıyım?

Teşekkürler

 
yoruluyorsundur muhakkak ama hissettiğin rahatsızlığı tam olarak yazarsan hem sen hem de biz daha net anlarız sorunu.

gözlerinde kamaşma, yanma gibi bişey oluyorsa, uykusuzluktan çok göz kuruluğundan oluyor olabilir. akşama doğru suni göz yaşı kullan, akşamı kurtarırsın. ben refresh'in tek kullanımlık olanlarından kullanıyorum, memnunum.
  • manuel mandalina  (16.02.16 10:45:48) 
@manuel mandalina, cevap için teşekkürler. Yanma değil aslında sadece gözlerimin yorgun olduğunu hissediyorum ve uyuma isteği geliyor. Mesela pazar gününden beri en az 7-8 saat uyuyorum ona rağmen uykumu alamıyorum.


  • mystb  (17.02.16 15:19:36) 
bilgisayarın parlaklığını minimum seviyeye ayarla, ben 2 ay önce aynı şikayetlerle baya ameliyat olucm diye dr.a gittim, bir şey yok dediler. ekşiden mekşiden bu olayı öğrendim ve gözler düzeldi.

bir de f.lux diye bir program kullanıyorum, gün içerisinde renkleri gözü yormayacak şekilde ayarlıyor, bi bak derim.
  • confessions of an adman  (17.02.16 15:23:31) 
@confessions of an adman, f.lux kullanıyorum hocam sağolasın yine de.


  • mystb  (18.02.16 09:16:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.