[]

bırakılan yüksek lisansa geri dönmek-bi oku soruyu, belki cevabın vardır..

diyelim ki, master kazandınız, okudunuz bir yıl, tez için bir yıl da geçti ve siz tam tez teslim zamanında okulu bıraktınız. ilişiğiniz kesildi.

aynı bölümü tekrar kazansanız, ders döneminde "ben bilmemkaç sene önce bu derslerden geçmiştim" diye enstitüden belge alsanız, hemen tez dönemine geçebiliyor musunuz? yani, kazanıp, derslerden muaf olup, bir dönemde tezi verip eyvallah diyebiliyor musunuz? hani ders dönemi minimum birbuçuk yıl ya yüksekte, resmiyette bir sene ders, en azından bir dönem de tez çalışması der ya.. bu, istisnai durumlarda kısalabilir mi?

soru bu şekerler.

 
okudum, belki bi cevabim vardir :)

olur neden olmasin, dersleriniz sayilir bi kere, o kesin. sonra tez danismaniniza gidip bu kadar kisa surede tez yapmak istiyorum olur mu demeniz, isin resmi kismi icin de ogrenci islerine gitmeniz lazim. ama tez hocasi ok dedikten sonra olur o.
  • hapax  (30.10.09 14:29:12) 
teşekkürler hapax kardeş :) ilginç duruyor ilk bakışta. yni, iki yıllık öğrenimi bir ayda bitirme gibi oluyor. ama öğenci affını beklemekten daha mantıklı. öğrenci işlerine de bi sorayım madem.


  • lovemyself  (30.10.09 15:19:53) 
okuldan okula değişir mi bilmem benim başıma gelen:


1-atıldığın bölüme iki sene içinde tekrar başvuramıyorsun. iki sene sonra başvurabiliyorsun.
2-bb'nin altında notun varsa o dersler geçerli olmasına rağmen saymayabiliyorlar.

o yüzden iyice sor araştır bu hususları hem enstitüden hem bölümün herşeyibilenöğrenciişlerindekigörevli'den.
  • manfool  (30.10.09 15:41:06) 
atıldığın bölüme iki sene içerisinde başvuramama durumu kötüymüş yahu. ders notları 90, onda bir sorun yok.
o zaman başka bir üniversitede aynı bölümü kazanmak da bir çözüm gibi görünüyor (evet bütün üniversitelerden açık davet aldım)

  • lovemyself  (30.10.09 15:45:38) 
ya da benim yaptığım gibi aynı üniversitede aynı derslerin geçerli olduğu benzer programa başvurabilirsin.


  • manfool  (30.10.09 15:58:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.