[]

C++ mı PHP mi?

Merhabalar. Web mi yoksa masaüstü programlama mı tercih etmeliyim? Çok kararsızım. C++'ı pek bilmiyorum ama php hakkında biraz bilgim var ve cidden php'nin yapısını sevdim. Ancak benim için öncelik de iş imkanları, getirdiği artılar. Üstünde uzmanlaşacağım kesin..




 
C++ da aslında web alanında kullanılıyor zaman zaman ancak genelde çok büyük çaplı projelerde oluyor. Türkiye'de bu tarz projeler çok yok, şu sıralar web de çok popüler. İş imkanı da baya fazla. PHP ile başlayıp web alanına yönelip oradan da daha sonra farklı web dillerine yönelebilirsin.


  • mr sherlock  (15.02.16 21:16:18) 
bence C++ ama cok fazla emek vermen gerekebilir.
Gerci handi dil olursa olsun, cok iyiysen, cok iyidirsin.

  • foster  (15.02.16 21:18:36) 
ben masaüstü programlarda çalıştım hep. ama talep web açısından daha yüksek gibi görünüyor. web'e daha fazla yönelmediğim için pişmanım.

ek olarak c++ en sevdiğim. madem php hakkında biraz bilgin var c++ çalış ve hoşuna gidiyor mu bak bence.
  • sanguine mcqaer  (15.02.16 22:09:14) 
php sikko, python ogren, ruby ogren ama php bok gibi.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (15.02.16 22:18:29) 
python ogren, ruby ogren, javascript ogren, scala ogren, bash-script ogren, java ogren ama php ile uğraşma.

php ile ilgili bulacağın isten de hayır gelmez uzun vadede.
  • fever  (16.02.16 08:03:54) 
Gelecekten yazıyorum. Java veya C# öğren. Object Oriented Programming mantığını kavra. (Programlamada yoğurdu yeme şekli gibi. Zaten Java veya C# öğrenirsen bu kafalarda yazıcan yazılım) PHP'de savrulursun. Olayların hakiki raconundan eksik kalma ihtimali fazla. Standartlardan saparsın.


  • urnganic  (03.12.19 20:22:28) 
Web tercih et, javascript ogren. Server kodunu da python'da yaz, mysql de katarsan fullstack developer olarak is arayabilirsin.


  • bir varmis bir yokmus  (03.12.19 20:34:12) 
matlab / c++ yanına bolca data structer & algorithms, bunu bir de görüntü işleme algoritmaları ile taçlandırıyorsun. tek atarsın bir vs bir de.


  • yuz kiloluk bir zenci  (03.12.19 20:52:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.