[]

20lik Diş Sorusu

Merhaba,

Sağ altta en arkada sanırım 20lik denilen diş çıkıyor. Bakıyorum, görünüyor ama az mı çıktı, çok mu çıktı anlayamıyorum. Birazcık yanağımdaki eti zorluyor.

Bugün de sağ alt çenemde ağrı değil de bir "orada bir şey var" hissi başladı. Bu normal bir durum mu çenedeki? Diş çıkarken mi olur yoksa kötü bir şey mi?

Bir de bir iki gündür bu olay başladığından beri boğazımda ağrıyor. Bir bağlantısı var mı?

 
Çıkarken normaldir eğer çenen yeterli genişlikte değilse diğer dişleri ittirerek çarpıklaşmayı başlatır. Çene yapın genişse sorunsuz çıkar fakat fırçalarken falan çok ulaşılmadığı için çürürler alınır genelde.

Bir de gömük olarak çıkıyor birazı çıkıyor biraz kalıyor bu da ameliyat ile alınması gereken durum.
  • gozu acik sevisen yahudi  (15.02.16 18:57:41) 
Bogaz agrisiyla alakali oldugunu sanmiyorum. Etin yirtilip disin beyazi görnüp et düsüp yuzulana kadar, sene agrin katlanarak artacak. Bayagi pis, bende sorunsuz ciktilar ama 4 dis es zamanli cikti, yamulttu beni.

Doktora gidip bir durum raporu istemekte yarar var röntgen sonrasi.
  • aynadakiyabanci  (15.02.16 19:24:56) 
aynı dişim geçen seni bende de boğaz ağrısına sebebiyet vermişti. bence aldırıp kurtulmak en rahatı. tabi iltihap varsa önce onu halletmen gerekiyor. kontrole gitmende fayda var.


  • lahanalar  (17.02.16 16:34:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.