[]

ingilizceye hakim bir arkadaştan yardım bekliyorum.

konu kilit: dolandırıcı imiş:) teşekkürler.

konu şu;
satmak için ilan açtığım ps4 e nijeryada olduğunu söyleyen birinden whatsapp mesajı geldi.
ben yarım yamalak şunu anlattım;
bir şekilde güvence sağlayabilirsen, ürünü ödeme aldıktan sonra gönderebilirim.
isteğimi kabul ettikten sonra mail adresime bankasından 2 mesaj geldi.
kısaca şu anlatılıyor mesajda(anladığım kadarıyla)

Credit Europe bank olarak sözkonusu ödemeyi aldık. sen ürünü kargoladıktan sonra parayı hesabına aktaracağız. ürünü gönder dekontunu at.

şaibeli durumlar var.

gelen mailleri incelemesi için bankama gönderdim ama işlemin doğruluğunu teyit etmemiz uzun sürer.

+31 20 357 63 51 - Credit Europe bank

telefon numarasını arayabilirsiniz denildi.

ya benim telefonla görüşecek kadar ingilizcem yok ki!!!


siz arkadaşlardan ricam, kısa bir telefon görüşmesi ile bana gelen iki mailin doğruluğunu teyit ettirebilir misiniz? bankaya böyle bir mail geldi sahiden siz mi gönderdiniz bunu deseniz yeter.

mailler bunlar. en azından mailleri incelerseniz sevinirim. tam kavrayamadım ben yazılanları.
docs.google.com

docs.google.com

 
böyle bir dolandırıcılık türü var. bence dikkat edin. edit gelicek.

forum.donanimhaber.com

www.masak.gov.tr
  • captainmrg  (15.02.16 15:10:48 ~ 15:14:36) 
farkındayım ama alıcı kişi bankam ile görüşmemi isteyen taraf. sadece bana mailleri gönderen banka ile görüşülse dolandırıcılık olup olmadığı ortaya çıkacak.


  • semender  (15.02.16 15:12:30) 
Scam bu. Mail içinde iletişim için yazılan "creditbankonlinemoneytranfer@accountant.com" mail adresinden belli. Ücretsiz mail adresi verilen bir domain ve genelde scam için kullanılmış:

www.419scam.org

Bankayla görüşebilirsiniz, arayabilirsiniz, teyit edebilirsiniz gibi cümleler dolandırıcının aldığı bir risk. Siz o bankayı arasanız bunun yalan olduğunu zaten anlarsınız ama genelde güvenip aramayacağınızı bildiği için bu tarz taahhütler veriyorlar. Sizin olayı çözdüğünüzü anladıktan sonra sizi engeller zaten.
  • Abdurrahman  (15.02.16 15:24:19 ~ 15:27:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.