[]

dslr'ler öldü yaşasın aynasız makineler

Aynasız fotoğraf makineleri artık çok ustun ozellıklere sahip, hafiflik dısında.

normal single reflex (aynalı) makinelerin ne gibi üstün özellikleri kaldı? daha çok mekanik daha fazla arıza değil mi?


 
lütenant, elektronikle optik arasındaki farkı normal göz anlayamıyor ki ..


  • anonymice  (15.02.16 14:38:38) 
valla bence hiçbir üstünlükleri kalmadı. aynen başlıkta yazdığın gibi yani...

viewfinder olayında da elektroniklerin birçok avantajı var. aynalılarda yaptığın değişikliklerin yansımasını göremiyorsun ama elektroniklerde foto nasıl karşına çıkacaksa daha çekmeden görebiliyorsun. bence bu deneysel takılmak yerine spontan çalışmayı sevenler için bulunmaz nimet. hatta deneyseller için bile yani.

hafiflik zaten süper, kimse omzu kopsun ya da seyahatlerde sorun çıksın istemez. tek dslr body'nin kaplayacağı yere hem body hem de 2 lens sığdırabilirsin de. daha bir sürü şey var zaten malum. ben artık hayatta dslr almam (büyük konuşmiyim ama almamı gerektirecek hiçbir şey olacağını sanmıyorum).
  • loveinaflipbook  (15.02.16 14:50:13 ~ 14:51:59) 
Pil ömrü! Eğer viewfinder dijitalse (ki çoğunda öyle) sensör sürekli aktif kalıyor ve şarj göreli olarak çabuk tükeniyor. Ben en son fujinin x-t10 aynasızını aldım, yaklaşık 300 fotoğraf falan çekiyor. Evet optik viewfinder kesinlikle daha iyi hissettiriyor ama alışılmaz bir şey de değil. Kaldı ki üst model aynasızlar da hibrit bakaç sistemi var. ister öyle kullan ister öyle. Yakın zamanda dslr'lerin bir esprisi bence de kalmayacak. Ha bir de dslr'ler göreli olarak daha uygun fiyatlı ve geniş seçenekli lens alternatifleri sunuyor.


  • freakme  (15.02.16 14:55:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.