[]

arkadaşın pişirdiği yemek ve hijyen takıntım

aslında hijyen manyağı değilim, sadece kullanacağım çatal kaşık tabak veya bardakta gözle görülen leke ve koku olmasın yeter. manyaklık derecesinde titiz olduğumu düşünmüyorum.

neyse,

mısırlı bir arkadaşım var bunlara her gittiğimde karı koca sağolsun çok güzel ağırlıyorlar ama bardaklarda öyle bir koku var ki midem kaldırmıyor, ayıp olmasın diye de içemicem diyemiyorum resmen işkence çekiyorum o bardaktakini bitirene kadar. geçenlerde bir meyve suyunu 45-50 dakikada zor içtim mesela. artık davet ettiklerinde işim var diyerek gitmemeye çalışıyorum ama kaç kaç nereye kadar.

şimdi bunların başka bir arkadaşı var çok şirin bir kız, o da mısırlı. kıza benim evin yakınlarında ev tuttuk. ev işidir ıvır zıvır tamir tadilat derken hemen hemen her gün gidiyorum, gidiyorum ama bardaklarda aynı kokudan bunda da var. geçenlerde doğum günüm diye davet etti mesela pasta masta almış, çatal kaşıkta sorun yok ama bardakta yine o leş koku. 1 saate yudum yudum içerek zor bitirdim ama aynı şeyi tekrar yapabileceğimi sanmıyorum.

az önce yine kızla konuşuyorum, haftasonu size yemek yapıcam dedi, aha dedim çükü yedik :/ gitmek istiyorum ama o yemekleri, o bardakları kullanmak istemiyorum. sofradan kalkıp da "durun şunu bi çalkalıyayım" da diyemem.

sanırım artık bir şekilde durumu belli etmem lazım ama pat diye de yüzüne denmez ki "bacı senin bardaklar kokuyo midem bulanıyo artık içemiyorum" diye.

napsam ne etsem?

 
belki de farklı bir şeyle temizliyorlar ikisinde de olduğuna göre, belki bizim hiç aklımıza gelmeyecek bir şey ama kokuya alışık olmayınca kötü oluyor. bir ihtimal de içine koydukları meyve suyunun içine bir aroma katıyor olmaları. pis değillerdir herhalde. bir de yemek ve tabaklarda yok diyorsun. içecekle ilgili olmalı. yani yemekte yoksa rahatsız etmiyorsa gitsen ve bir şey içmicem desen olmaz mı?
git yemeğini ye ille bir bardak koyarlarsa çok az alayım de doldurtma bardağı, onu da içme boşver. bir ara ağzına götürür gibi yaparsın o arada nefesini tutup böylece kokuyu almazsın.

söylemek bence kırıcı olabilir. benzer hikayeler duymuştum parfümle ilgili filan. meğer onlar güzel kokuyor diye düşünüp parfüm sıkıyorlarmış ama aslında parfüm ter kokusu gibi bir şeymiş filan. hintlilerde de benzer hikaye duymuştum. yani oluyor kültür farklılıkları bunlar. biz alışkın olmayınca çok acayip geliyor.
  • kaputt  (15.02.16 14:29:26) 
Ya bulaşık makinesini yıkadıktan hemen sonra bosaltmiyorlar, beklediği için koku yapıyor. Ya da makinenin içine koyarken iyice temizleyip koymuyorlar. Bozuk yumurta gibi kokuyorsa, dediğim iki nedenden biri (tek yaşamaya başladığımda bu sorunu ben dé yaşamıştım annem anlatmıştı bana da). Aynı sorun tabaklarda da vardır ama siz yemek yerken farkedememissinizdir. Bir de yedikleri yemekler de farklı olduğu için koku ekstra boyuta çıkıyor.

Eger bulaşık makineleri yoksa yıkarken çok sıcak suyla yikamadiklari içindir.

Kendinizden örnek verin, 'geçen gün bulaşık makinesini hemen boşaltmayı unutmuşum, cok kötü kokmuş' gibi. Ben de hemen bosaltmiyorum vs derse koklayin, 'aaa bak bunda da hafif bir koku var' deyin. Kırıcı olmaz böyle. Bir de soyleyin, yıkarken sirke koysunlar makineye azıcık. Bunun için de bardaklar daha parlak oluyormuş, ben öyle yapıyorum diyebilirsiniz.
  • fraise  (15.02.16 14:34:19 ~ 14:36:30) 
Bulaşık makinesine yumurtalı bir bulaşığı çok iyi durulamadan koyunca diğer bütün bulaşıklara siniyor o koku :( sırf durulasan bile geçiyor aslında.


  • halusinojen  (15.02.16 14:54:44) 
ben anlamiyorum neden insanlar direkt söylemek yerine ima ile anlatma yolunu öneriyor?
bana birisi 'geçen gün bulaşık makinesini hemen boşaltmayı unutmuşum, cok kötü kokmuş' dese "hmm ne kötü" derim. "yani demek ki benim bulasiklar kokuyor da ondan öyle söyledi" diye düsünmem. bunun tam tersi de geliyor basima. diyorum ki laf olsun diye mesela gecen söyle söyle yaptim da söyle kötü oldu. hemen ona bir sey ima etmeye calistigimi düsünüp aciklamaya girisiyor. yani ben sasirip kaliyorum. artik bi sey demeden önce bundan bir sey cikarir mi bir ima anlar mi diye iki saat hesap yapiyorum. böyle mayin tarlasinda yürür gibi hesap kitap yaparak muhabbet mi edilir?

neyse, ben olsam "sizin bu bardaklarda alisik olmadigim bir koku hissediyorum, belki bizim bilmedigimiz bir sey vardir ictiginiz." falan derim. o kadar yardimin dokunmus kiza tutup da buna küsmez herhalde iyi niyetli biriyse.
  • kucukharfler  (15.02.16 14:55:03 ~ 14:58:06) 
Küçük harfler, tabii ki sürekli ima ederek yaşamıyoruz hayatımızı. Tolga duyuru açıp bu soruyu sorduğuna göre direkt yüzüne söyleyip kurmaktan çekiniyor belli ki. Ben de öneride bulundum zira arkadaşım bana bunu söylese ben yapıyor muyum aynısını acaba diye düşünürüm. O igneledigi için değil, muhabbet bu yöne gittiği için. Kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum bunun.


  • fraise  (15.02.16 15:14:24) 
bunda alınacak bir durum olduğunu sanmıyorum, ben gittiğim evlerde kendim alıyorsam içeceği mutlaka bardağı çalkalarım bugüne kadar soran olmadı çünkü çatal bıçak bardak gibi konularda insan gereksiz takıntılara kapılabiliyor. çok net "ya bi şey diycem sizin diğer bulaşıklarınızda hiç bi gariplik yok ama bardaklarınızda ekstra bi koku var gibi, acaba nedendir ikidir dikkat ediyorum" de olsun bitsin.


  • freya  (15.02.16 15:29:11) 
ters psikoloji uygula. tum bardaklarinizda hos bir koku var, cok sevdim temizlik malzemesinden mi kaynaklaniyor yoksa ictiginiz aromatik bir seyin kokusu mu de. ictikleri bi seyse ondan ic. pislikten degil de baska bir seyden koktugunu dusunuyorum ben. kullandiklari deterjandir belki. bu sekilde kaynagini bul.


  • icim urperiyor  (15.02.16 15:52:49) 
ben kokunun onlara has bizim alışık olmadığımız yerel bir üründen kaynaklandığını düşünüyorum.

zira bahsi geçen bulaşık makinasıyla alakalı yumurta kokusu herkesi rahatsız eder. yani onların dikkatini çekmeyip sizin dikkatinizi çeken, üstelik 1 değil 2 farklı evde içeceklerde olan bir koku temizlikle veya bulaşıkla alakalı değil, yerel bir ürün kullanmaları ile alakalıdır.

2 evde birden aynı hijyen probleminin olması, yemeklerde değil içeceklerde olması çok uzak ihtimaller. yani bence hijyen ile alakalı değil
  • antonin artaud  (15.02.16 16:51:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.