[]

Veteriner arkadaşlar bakabilir mi

___Dikkat kedi çişi resmi içerir___

Resimdeki kedimin çiş rengi normal mi sizce? Bu ara az su içiyor kısır erkek kedi. Herhangi bir sıkıntısı yok iştahı iyi tuv. düzeni iyi ama bana veteriner çişini çok iyi takip et rengi açık renk olsun demişti. İdrar yollarından bir sıkıntısı olursa diye çok korkuyorum. Az sudan dolayı rengi koyu herhalde vete gitmemize gerek var mı sizce? Teşekkür ederim.

edit: bir tane daha ekledim

i.hizliresim.com

i.hizliresim.com

 
bu sadece çiş mi? içinde parçalar görüyorum ben.


  • kaputt  (15.02.16 14:09:51) 
kaputt
kumu sıçramış parçalı kısımlar kum.

  • yue  (15.02.16 14:11:17 ~ 14:15:55) 
bana çok koyu gelmedi, ama su içirin bol bol temiz taze su koyun. içmiyorsa siz şırınga ile verin.

bir de takip edin hareketlerinde sıkıntı var mı, durduk yere bir şey çıkarmayalım hayvan huzurluysa. bu arada ameliyatı yeni mi oldu, tüm hayatı boyunca çiş rengini takip etmek zorunda olmamalısınız çünkü.
  • kaputt  (15.02.16 14:22:41) 
kaputt çok teşekkür ederim,
ameliyat olalı 4-5 ay oluyor ama ben sürekli takip etmem gerek diye biliyorum :/
veterinerimiz kısır erkek kedilerde idrar-böbrek sıkıntısı çok sık yaşanıyor çişini iyi takip et açık sarı olması gerekiyor demişti. eşimde evham yapıyorsun rengi iyi dedi ama korkuyorum ben :/ veterinerde iki saatlik yolda. ha diyince götüremiyorum.

hareketlerinde bir sıkıntı yok, iştahı çok iyi sürekli aç ama bu hafta fazla su içmedi nomalde yarım kap içerdi günlük. sabah akşam tazeliyorum yoksa içmiyor bizimki. tuvalete çıkma sıklığı da aynı. n&d kısır mama kullanıyoruz. sıcaklarda arttı daha çok su içmesi gerekmez mi?
  • yue  (15.02.16 14:35:47) 
kediler bir sıkıntısı olunca bir şekilde belli ediyor. tuvalete çıkması filan normalse siz biraz kuruntu yapıyor olabilirsiniz. suyu da belki o siz uyurken filan içiyordur.
tabii takip edin ama çok da abartmayın bence keyfi filan yerindeyse :)

  • kaputt  (15.02.16 14:39:34) 
ortalığı velveleye vermeyeyim de bana da çok koyu geldi. ama iştah ve keyif yerindeyse bozmayın.

eğer çok dert ediyorsanız bir kutuya çişini yaptırın, tahlil için götürün. basit bir test. benim kedide böbrekte taş çıkmıştı falan özel mamayla geçirdik gibi.

koyu olmasının belki yediği bir şeyle alakası vardır.
  • passion rules the game  (15.02.16 14:43:36 ~ 14:45:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.