[]

kolayca kırılan soyulan tırnaklar

selam sevgili duyurucular. inanılmaz özeniyorum sapasağlam tırnakları olanlara. benimkiler çok cansız, çok ince. normal hizasından milimetrik uzasa hemen kat kat soyulmaya başlıyor, en ufak darbede kırılıyor ya da ters dönüp çok canımı yakıyor. ilk önce vitamin eksikliklerindendir dedim doktor kontrolünde gerekli vitaminleri kullandım ama vitaminleri kullandığım sürece iyi olup bıraktığım anda eskiye döndü. özellikle d vitamini kullanırken hem kenarlardaki şeytan tırnakları azalmış hem de tırnaklarım sağlamlaşmıştı fakat bunun sürmesi için ömür boyu kullanmam lazım sanırım. ama değerlerim normale dönünce doktor bıraktırdı.

kalyonun, rimmelin tırnak güçlendirici ojelerini düzenli olarak kullandım o da aynı şekilde bıraktığım anda eskiye döndürdü.

kalıcı olarak tırnaklarımı nasıl güçlendirebilirim? işin estetik yönünü geçtim artık tırnağımla bir şey bile kazıyamıyorum hemen kırılıyor hatta kırılmak da değil kağıt gibi yırtılıyor resmen.

cevap yazanlara şimdiden teşekkürler

 
peynir yoğurt bunları ihmal etme. bir de flormarın mavi kalsiyumlu ojesi baya faydalı. kalyon veya rimmel değil. flormar etkili.
kalsiyumu da hayatından eksik etme.
iyi oldum bıraktım deme.bırakma
  • interview with the vampire  (15.02.16 12:34:24 ~ 12:34:42) 
2 yıl öncesine kadar sapasağlam güzel tırnaklarım varken ne olduysa birden benim tırnaklarım da soyulmaya kırılmaya başladı. Hem soyulunca kötü gözüküyor hem de oje soyulmaya biraz daha engel oluyor diye hep ojeyle dolaşmaya başladım. Bu da daha kötü yaptı tabii. Envai çeşit güçlendirici sürdüm, vitamin aldım bir işe yaramadı. En sonunda anemi dinledim ve oje sürmeyi azalttım. En fazla 4 gün art arda ojeli oldum. Son iki aydır fark ettim ki tırnaklarım daha sağlam. Hala banyodan sonra ters bir hareketim olursa soyuluyor vs ama onun dışında sürekli ojeli olduğum döneme nazaran kat kat daha iyi.
Siz de uzun zaman tırnaklarınızı havalandırmadan ojeyle dolaşıyorsanız onun etkisi vardır diye düşünüyorum.

  • okuyamıyom ben ya  (15.02.16 12:45:48) 
@okuyamıyom aksine ojeyi çok nadir kullanırım, güçlensin diye sürdüklerim haricinde 2-3 tane ojem var onları da özel günlerde falan kullanırım sadece :(


  • kakamelsokoban  (15.02.16 12:52:02) 
tiroid hormonlarınıza bir baktırabilirsiniz, bende hipotiroidi olduğu için tırnaklarım güçsüzleşmişti


  • kahin ahtapot paul  (15.02.16 12:53:54) 
biotin kullan.


  • vayezikhan  (15.02.16 13:33:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.