[]

Uçağa sıvı almama saçmalığı

bunun var mı mantıklı bir açıklaması?

Çantamdaki tüm sıvıları çöpe attırıyor, sonra beni duty free'nin göbeğine salıp 6 litreye kadar alkol alabilirsin diyor?


 
yanında getirdiğin sıvının ne olduğunu bilemeyecekleri için herhalde. kimyasal bi şey olabilir yani, herkesi bayıltacak, öldürecek, vs.

bilmiyorum, muhtemelen böyle bi şeydir mantığı.
  • nathanieltroy  (15.02.16 10:27:57) 
Sivi patlayicilar üzerine ufak bir göz atsan bu kararin yerine oldugunu söylerdin.

Mesela telefon telsiz vs gibi cihazlarin uzunca bir süre yasak olmasi, sadece intereferense yol acmasindan degil mevcut pil teknolojinin yük altinda basinc sicaklik vs gibi degiskenlere iyi tepki vermemesindendi. ha güncelligi nedir, yeniden gözden gecirilmeli mi bu karar bunu konusabiliriz ama.
  • aynadakiyabanci  (15.02.16 10:29:47) 
www.dailymotion.com

bu olaydan sonra yasaklandı.

daha önce tartışıldı eksiduyu.ru
  • kuzey li  (15.02.16 10:30:02) 
"dangerous goods", yani tehlikeli maddeler müfredatıyla ilgili gelen bir kısıtlama. patlayıcı, yanıcı, zehirli gaz çıkarıcı, yakıcı, alev alabilir, aşındırabilir sınıfa girebilecek bir madde olma ihtimaline karşı limitleniyorlar.

duty free'den aldığın ürünleri özel torbaya fişiyle beraber koyarak oradan aldığını kanıtlayabiliyorsun, ayrıca duty free "arındırılmış bölge"de bulunduğu için oradan aldığın sıvıyla ilgili problem yok, keza kontrol sonrası girilen "arındırılmış bölge"den aldığın kahveyle de uçağa binebilirsin.
  • theos ek mekhanes  (15.02.16 10:36:33) 
kim ne derse desin uçağa binmekten nefret ettirecek bir uygulama.


  • nothing in my way  (15.02.16 10:37:47) 
kargoya verebiliyorsun sadece kabine yanına çıkaramıyorsun @theos açıklamış güzelce.


  • basond  (15.02.16 10:44:24) 
her ay yeniden hortlayan duyuru, arkadaşım önce biraz aramaya inanın.

Sonrasında daha önce de anlatıldı, sıvılar pek çok açıdan havayolları için güvenlik riski yaratıyor, bu nedenle arındırılmış alana belli bir oranın üzerinde sıvı ile giremezsin. Ama içerideki sıvılar kontrol edildiği için, içeriden temin edebilirsiniz.
  • cursor  (15.02.16 11:05:32) 
ben içeri çok amaçlı cep takımı soktum la. saçmalık türkiyedeki havayollarında. almanyadakiler bu kadar sıkı değil.


  • KidLazer  (15.02.16 11:29:54) 
elektronik sigaradan bomba yapmasını biliyorum. yarım litre sıvıyla neler yapılabilir tahmin edemezsin.

not: askerdeyken eğitim vermişlerdi ordan biliyorum.
  • dieselsingle2  (15.02.16 13:19:15 ~ 13:19:39) 
@KidLazer

boş konuşuyorsun, bu işin almanya'sı türkiye'si yok, IATA'ya bağlı tüm ülkelerde güvenlik seviyesi aynı. sen içeri ne yapıp edip bir yasak madde soktuysan bu marifet değil.
  • theos ek mekhanes  (15.02.16 15:18:47) 
içeri marifetmiş gibi soktuğumu nerden çıkardın? leipzig havaalanına gittiğimde valizim haricinde sırt çantam da vardı. içinde bisikletimi tamirde kullandığım fonksiyonel cep takımı kalmış. xrayde gördüler bu ne dediler "unutmuşum isterseniz hemen atabilirim" dedim. "sorun yok devam edebilirsin" deyip gönderdiler. senin bilgi dağarcığını seveyim. IATA ülkelerce sadece temsil edilir, üyeleri havayollarıdır ülkeler değil. ha bu arada bükreş havaalanına bile elini kolunu sallayarak giriyosun sen konya havalimanına kemerini çıkarmadan girmeyi başarırsan çaldır ben de geleyim. kim ne kadar boş konuşuyosa artık..


  • KidLazer  (15.02.16 16:58:37) 
hiçbir şey bilmeyip çok bildiğini sanana laf anlatmak en zoru, he canım avrupa'da lay lay lom girersin havalimanına tabi. senin cep takımın her ne haltsa demek ki kesici alet sınıfına girmeyen bir alet, yoksa "almanya'da ortam çok rahat ohh çakı soktum" diye bir olay yok. her türlü dangerous goods tüm meydanlarda aynı muameleye tabidir, güvenliğin gözünde kaçıp soktuysan da sokulabileceği anlamına gelmemektedir. kemerini de montunu da her havalimanında çıkarırsın, gerekli olursa ayakkabını çıkarır, amerika'da standart olarak full body scan'e girersin. belirtilen sıvı miktarları da tüm dünya için geçerli miktarlar, türkiye'ye has değil.


  • theos ek mekhanes  (15.02.16 21:58:30) 
sorunun cvabı zaten yeterince verilmiş ama yabancı bir belgeselde bir pilotun şöyle bir repliği vardı :'' havacılık kuralları kanla yazılmıştır''

demek ki bir vukuatı olmuş.
  • neferkitty  (15.02.16 22:01:01 ~ 22:01:10) 
senin hayatın kadar ülke gezdim ben. laf ebeliği yapıp sidik yarıştırma. bak dalgana.


  • KidLazer  (16.02.16 00:50:41) 
dışardan belki asit getirecen belki kezzap getirecen uçağı kaçıracaksın falan? free shop'tan aldığın alkolle bunu bir tutmak ne derece mantıklı? ayrıca o aldığın alkolu kilitli poşete koyuyor eğer uçağa binerken poşette yırtık olursa onu da çöpe atarsın.
bu kurala rağmen çantanda o kadar sıvıyla uçağa girmeye çalışman ayrı bir tez konusu tabi.

  • cekilmis gayfe  (16.02.16 00:54:44) 
elin gurbetçisi gelmiş dünyayı gezdim diye artistik yapıyor, iki ülke gördün diye "evrüpe'de böyle eheümeeh" diye boş konuşmaya hak kazanmıyorsun, çok biliyorsan aç oku ne neymiş, gerçi kemer ışığı sönmeden kalkıp bavulunu alan yolcu tipi işte, ne anlatıyosun.


  • theos ek mekhanes  (16.02.16 07:21:28) 
theos denen arkadaş bana pm'den hakaret dolu bi mesaj atmış sonra da engellemiş. ona yazdığım mesajı cevap hakkı doğduğu için buradan kendisine gönderiyorum. belki gurbetçiyi hor gördüğünden ötürü ayıplanır ve kendini küçük düşürdüğü için insanlardan özür diler.

bana attığı mesaj:
lan kıro, uçakla alamanyadan türkiye'deki köyüne gelip gidince ya da farklı iki ülke görünce dünyayı gezip her şeyi öğrenmiş olsaydın böyle boş boş konuşmazdın, neymiş alamanyada daha rahatmış hassiee

mesajım:
beni niye gurbetçi diye adlandırdın ki hor görerek ? hoş ben de terkettim iyi bi yaşam için bunda ne var?. gurbetçiyi hor görmen de ne kadar karaktersiz ve "kıro" olduğunun ispatı.

almanyanın en iyi üniversitelerinden birinde yüksek lisans yapıyorum. üsküdarın nezih bi semtinde doğup büyüdüm. köy olmadığını biliyosun değil mi? bu güne kadar afrika ülkeleri dahil gerek iş gerek turistik amaçlı 37 ülke gezdim. istersen tripadvisor linki istersen de ayrıntılı excel dosyası göndereyim? hangisini tercih edersin? senin gezdiğin "iki ülkeden biri" olan amerikadaki (muhtemelen) tam vücut taramasından da senin yaşın kadar geçtim. hoş şu mesajındaki cehalet, sefillik ve karaktersizliğe bakınca geçtiğim taramaların sayısı için yaşının iki katı demem lazım sanırım. sen bence çok böyle sağda solda bilip görmeden alakasız şeyler yazma. hayır kendini zaten küçük düşürdün de diğer kullanıcılar bilmesin yarın öbür gün işin düşer.

bu arada alAmanya değil, almanya. bari bunu öğren.

edit: benden sana tavsiye. amerikaya uçtuğunda business almana gerek yok. deniş aşırı olduğundan koltuk aralıkları genelde geniştir ve her koltukta eğlence sistemi bulunur. ha bu arada almanyada arama yapcaksan parantezden sonraki numaranın önüne 0 koyacaksın. kime ne anlatıyomuşuz kusura bakma benim cahilliğim. 2 yer gördüm çünkü.
  • KidLazer  (16.02.16 12:38:32 ~ 12:52:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.