[]

uzerine cay dokulen laptop

ben bunu actim, parcalarini falan cikardim derken kurtaramadim tabii. sormak istedigim, bunun ram'i ve hdd'si de gitmis midir? baska hangi parcalarini degerlendirebilirim?




 
sekersiz caysa, kurtarilma ihtimali vardi. fon makinesiyle yirtardin. anakart gitmistir, diger parcalari tek tek deneyeceksin.


  • ubi dubium ibi libertas  (15.02.16 00:58:16) 
birkaç gün bekle, içi iyice kuruyunca düzelir, çay şekersiz ise ileride de pek problem olmaz fakat şekerli ise anakart düzeyine kadar gitmiş ise illaki ileride sorun çıkarır.


  • gezegen olan pluton  (15.02.16 01:01:38) 
cay sekersizdi. iki gun bekledi parcalarina ayrilmis bir sekilde ama bir hayat belirtisi yok.


  • hopeless  (15.02.16 01:08:51) 
bir iki ay önce başıma geldi aynı olay. servise yolladım, yaptılar ama 600 lira ödedim. o günden beri bir sorun yaşamadım ve şu an o pc'den yazıyorum. sadece bugün fandan tuhaf sesler gelmeye başladı. çayla ne kadar bağlantılı bir durum bilemeyeceğim tabii. bunun haricinde performansında bir sıkıntı yok. kısacası, tamiri mümkün. gözden çıkarmak istemediğiniz bir pc ise servise yollayın.


  • jack of hearts  (15.02.16 01:15:17) 
sıvı anakarta kadar indiyse ve buna rağmen çalıştırıldıysa her seferinde kurtarılma ihtimali daha da azalır.

*anakartı kasadan çıkart ve üstünde takılı olan parçalardan arındır. sadece anakart kalsın!
*sıvı temaslı olan yeri tespit et mümkünse mercek vs kullan parçaların bacakları normal mi patlagı çatlatı korozyonu var mı yok mu diye.
*selulozik tineri sıvı temaslı olan yere püskürt sonra orta sertlikte bir fırça ile parçaların bacaklarını güzelce fırçala.
*güzelce kurut sonra tekrar kontrol et birkaç gün beklemiş korozyon oluşumu söz konusu olabilir. parçaların içinde herhangi bir sıkıntı oluşmamışsa bu şekilde kurtarabilirsin bu işlemlere rağmen hiçbir sonuç alamıyorsan işini bilen bir bilgisayarcıya götürmen gerekicek çünkü müdahale edilmiş sıvı temaslı bir kartla kimse pek ilgilenmez.
  • atymaty  (15.02.16 07:44:12) 
Aynısından elimde var ama parçalarını çıkarmayı akıl etmemişler, şimdi klavye arada sapıtıyor, bazı tuşlar basılınca düzelmiyor, basılı kalıyor. Bir de ekrana görüntü gelmiyor, HDMI kabloyla başka monitöre görüntü aktarabiliyorum ama lcd panel nasıl olmuşsa çalışmıyor. RAM, harddisk vs. gibi parçalarda hiçbir sorun yok. Çay dökülünce hemen ters çevirip kurutmuşlar ama su yolunu bulmuş, gideceği yere gitmiş.

Ram çok altta oluyor ve harddisk te aynı şekilde sıvı ile temas etmeyecek bir yerde olabilir, en iyisi benzer bir laptopta diğer parçaları denemen.
  • Tutkun  (15.02.16 07:56:57) 
Aynısı benim olmuştu. Ben vidaları söküp kurutmaya çıkarmıştım balkona sonra çalışmaya başladı.


  • ketcapli dondurma  (15.02.16 08:26:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.