[]

şunun patenti var mı?

varsa nerede?

www.lifx.com


 
philips'in de böyle bir ürünü vardı sanki...
ayrıca telefonla olmasa da kumandayla rengi değiştirilebilen ışıklar var.

  • late viper  (14.02.16 22:36:16) 
www.quora.com

patent numarasi aratmak lazim ama international database neydi vs hatirlamiyorum. Bakmak lazim, eger unboxing bulursan kilavuzu da cektikleri bir tane, ya da kullanma kilavuzuna erisirsen orda yazmasi lazim.

Neyse, cogu durumda patent almak cok mantikli degil. Mesela metal islemelerde patent almak yerine üretmeye devam etmek daha mantikli. Cogu firma calisanlariyla bilgi güvenligi sözlesmesi imzaliyor, bir de argeye vs basla sirketten adam sokmuyorlar. Bu durumda diger sirketler reverse engineering yapiyor. Ama isleme gibi durumlarda temperleme vs önem kazandigindan yemisor, bulamiyorlar.

Ama patenti olsa, hazir tarifi var, adam patenti aliyor birkac ufak degisiklik yapip satiyor. Oysa patent olmasa bunu basarabilecek seviyede degil.

Bircok durumda, seri ve model varsa, konseptin. Patenti aliniyor, ama onda da ufak degisikliklerle baskasi kullanabiliyor.

Bu durumda benim inancim, philips huenin patent sahibi oldugu. Ama patent olsun olmasin elekteonik devreyi acip inceleyip semasini cikartmak usta bir ekibin belki saatlerini alir sadece. O yüzden pek anlami yok. Bir microchipi degistirerek cogu zaman oatentten yirtabiliyorlar bildigim kadariyla. Yeni haline de patent almanin mantigi yok bu durumda zaten.

O yüzden hic patenti olmamasi bence en olasi hali. Hueyle benzesiyor olabilir ama.
  • Silesius  (14.02.16 23:51:48) 
saçmalamaya gerek yok, al canım;

US2016007431 SWITCH AND METHOD OF OPERATION

p.s. tek patenti bu değil elbette.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (15.02.16 09:05:02 ~ 09:12:01) 
Ben bunu yaparim. patenti yoksa patent alip tasarimi satmak daha kola.patente pazarlamaya yariyor yani..

@silesus
senin dedigin faydali model.millet makine yapinca gidip faydali model aliyor obur turlu patente bakip yapsa biri zaten nadil takip edip dava acicaksin da para alicaksin..o hukuksal gucunun olmasi lazim

tasarimci icin patent sadece pazarlamaya yariyor.

Iste ne patenti var bakip olmayan modelden gitmek lazim.. yoksa urun bi sekilde cikar..
  • dedim dedim de kime dedim  (15.02.16 12:08:50) 
@Silesius ve @dedim

abiler, ortak bir yanılgınız var: eğer siz koca makinaya tek bir patent alır, onu da "benim makinamın patenti" diye yutturursanız, yemezler.

patentler ürünlere değil, buluşlara verilir.

örnek olarak, gidip yaptığınız arabanın tamamına tek bir patent alırsanız, biri gelir ufak bir değişiklik yapar ve sizi ezer geçer.

ama mantıklı firmaların yaptığı gibi, arabanın kapı kolundan aynasına, süspansiyon sisteminden motoruna yaptığınız her bir buluşa patent alırsanız, taklit eden adama "benim 400 patentimi ihlal ediyorsun" der ve götünden her türlü kan alırsınız.

o yüzden sizin gibi şeker çocukların değil, sorduğunuz gibi mantıklı firmaların patenti olmaz, patent portfolyosu olur. o gördüğünüz lamba için bu adamların hiç yoksa 10 tane patenti var ve siz taklit ettiğiniz an "şurası taklit, burası taklit" demeye hazırlanıyorlar.

çoğu durumda patent almak mantıklı, ama koca koca ürünleri tek bir patent ile korumaya çalışmak mantıklı değil.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (15.02.16 12:43:57) 
Yanlis anlaya anlaya ayar vermeye gelmissin ama olmamis haci.
Sende 2+2'e 4 dedin bizde ama biz ikiartiiki dort dedik..

Olmadi :(
  • dedim dedim de kime dedim  (15.02.16 17:04:30) 
ayar vermeye gelmedim lan. olmasin zaten :)


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (15.02.16 21:03:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.