[]

okulda atıştırmalık ne yiyebilirim ?

Haftanın bazı günleri sabah 8'den akşam 17'ye kadar okulum oluyor.Öğle yemeği yiyorum ama spor yaptığımdan dolayı daha fazla beslenmem lazım.

Diyorum ki yanıma atıştırmalık bir şeyler alayım(abur cubur değil), ama evden hazırlayıp götürmek değil de, hazır bir şey götüreyim(süpermarketlerden alabileceğim ambalajlı vs.). Uğraştırıcı olmasın yani aralarda açayım sonra da yiyeyim. Protein içeren bir şey olursa çok iyi olur.

Mesela benim aklıma küçük sütler geldi(200 ml. olanlardan pipetli). Var mı bunun gibi katı, sıvı gıda tavsiyesi ?

 
küçük yoğurt içine badem.


  • archmage mahmut  (14.02.16 20:13:34) 
@archmage mahmut hocam yoğurt olmaz ya. Kaşık gerek onun için. Birde çantada ezilir o, patlar.


  • lathspell  (14.02.16 20:15:42) 
Inanmayacaksin ama okuldan yaziyorum, utanmadim, kettleimla geldim, corba yaptim, cay yaptim gün icinde. Asagida waffle yapan ve 5 cayi yapan iki grup görmüstüm daha evvel. Kütüphaneye kettle getiren daha evvel görmüstüm. Kütüphanede degilim ben ama, o kadar yüzsüzlesmedim.

Protein bar, kuruyemis, tütsülenmis et, mango curry sos, ekmek, noodle, (her tür noodle, tavuk, köri, hatta ve hatta ördek?) cay, cikolatali süt, hazir bulgur, konserve misirli biberli mexika usulü balik, hazir soslu salata gibi seceneklerle hayatimi sürdürüyorum. Hazir bulgur gibi quihona(?) ve mercimek secenekleri var. Pismis, mikrodalgalik tavuk alip salatama döktügüm de oluyor cok. Bazi günler yarim litrelik süt ve müslimle geliyorum.

Bende menü bu. Tavuklu salatali baliklilar özellikle isine gelir bence.
  • aynadakiyabanci  (14.02.16 20:17:08) 
Muz yiyebilirsin arada. Yanında da süt içersin doymazsan. Halk ekmeği biliyor musun bilmiyorum ama altın ekmek diye bir şey satıyorlar. Tanesi 35 kr falan. Onun 25li kolisi de satılıyor büfelerde. Onlardan al, buzluğa at. Her gün bir tanesini alır çantana koyarsın sen yiyene kadar çözülür. Altın ekmek baya güzel bir şey bence dene. Faydalı da hem.


  • bossokaklarsensizbensiz  (14.02.16 20:21:17) 
muz yiyorum ben yetiyor.


  • diffarensiyel  (14.02.16 20:22:02) 
@bossokaklarsensizbensiz evet altın ekmeği biliyorum. Ama kısa sürede tüketmezsem bayatlıyor diye vazgeçmiştim. Ama buzluğa atınca bayatlamaz ise en mantıklısı o olur benim için.


  • lathspell  (14.02.16 20:23:28) 
Bayatlamıyor ben denemiştim. Isıtabileceğin bir tost makinesi vs de bulabiliyorsan arasına peynir de koyabilirsin proteinsiz gelirse ekmek seçeneği.


  • bossokaklarsensizbensiz  (14.02.16 20:25:28) 
bir insan evladı da ton balığı dememiş mi?


  • m murphy  (14.02.16 20:47:56) 
Evet beef jerky macro centerlarda satılıyor. Kardeşim yüzme çıkışlarında bayılarak yiyor ama içinde baya az var kardeşime yetmedi. Haftada bir evde kuru et hazırlıyoruz bütün hafta yiyoruz.

Ben de öğle yemeği yediysem sonrasında elma muz alıyorum marketten.
Geçen a101de tek porsiyonluk portakallı çilekli kuru üzüm paketleri vardı tadı çok güzel.

Aynadakiyabancıya hayran kaldım.
  • jazzabel  (14.02.16 21:49:08) 
Meyveler olur, kuruyemis gotur findik badem kuru uzum gibi, kefir olur ayran olur.


  • duzsac  (15.02.16 01:42:09) 
Kuruyemiş.


  • arnold schwarzeneger  (15.02.16 08:48:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.