[]

köpeğim enfeksiyon geçiriyor !

arkadaşlar 7 yaşında bir rottweiler ım var. muhtemelen sokakta yediği birşeyden dolayı ağır bir enfeksiyon geçiriyor.veterinerine götürdük.bugünden itibaren antibiyotik iğne ve ateş düşürücü iğne yapılmaya başlandı.ateşi şu an 39.8 ve gittikçe artıyor.saat 3 gibi rimadyl diye bir ateş düşürücü iğne yapıldı.sürekli buz tedavisi ve kolonya ile serinletmeye çalışıyorum ancak işe yaramıyor.ne yapabilirim ? ? ? yardım edin




 
gerekenler yapilmis zaten. kas titremesi var mi? sakinlestirici verilebilir. buzu, buyuk damarlara tatbik etmeye calisin.


  • ermanen  (30.10.09 05:29:51) 
veterinizi arayin. bu saatte acik degilse ve cok endiseliyseniz fakulteyi arayin. arabaniz varsa ve cok cok cok ama cok endiseliyseniz fakulteye goturun.

bana sorarsaniz buz tedavisine devam :) hatta uyluklarina falan tatbik edin.
  • no avalon  (30.10.09 08:06:24) 
kas gevşetici yapılmıştı.4 gündür kakasını yapamıyor sadece çiş.ıkınıyor ama yapamıyor.veterineri bunun da ateşinin yükselmesine yardım ettiğini söyledi.neyse ki buz kolonya tedavisi işe yaradı.ateşi düşürdük şimdilik :)


  • antisilencee  (30.10.09 10:50:58) 
yanında olduğunuzu bilmesi yeterli. siz ondan daha serinsiniz, rahat olabileceği bir şekilde yaslanıp onu serinletebilirsiniz.


  • kediebesi  (30.10.09 11:53:08) 
köpeğin ateşini nasıl ölçüyorsunuz?


  • galahad  (30.10.09 12:36:42 ~ 12:37:36) 
@galahad

aynı insan gibi koltuk altına sıkıştırıyon dereceyi. en azından ben öyle yapmıştım ölçmek istediğimde.
  • rurouni  (30.10.09 12:51:12) 
galahad ; digital derece ile poposundan ölçüyorum tabiki


  • antisilencee  (30.10.09 13:11:41) 
ha ok. rektal ölçüyorsanız problem yok, diğer şekilde yüksek gösterebiliyor.

köpekte ateş düşürme teknikleri insanla aynı üstadım, ya soğuk duşun altına sokuyorsun, ama suyu ılıktan soğuğa çevirin, şok olmasın hayvan, agresyon gösterebilir, ya da direk kullanılmayan bir battaniyeyi ıslatın ve köpeği battaniyeye sarın.
  • galahad  (30.10.09 16:08:49) 
kaka için ben kedime zeytinyağ içirmiştim.. hemen işe yaradı. deneyin isterseniz. bir zararı olmaz sanırım.


  • ser-ra  (22.07.12 14:48:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.