[]

Bademcikte Beyaz Nokta (1 adet)

2-3 gün oldu peydah olalı. Önce boğazım şişiyor herhalde dedim ama bir baktım beyaz bir nokta bana bakıyor. Herhalde iltihap başlangıcı dedim ama bir şey olduğu yok. Sadece nokta artık 1 değil, 3 başlı. Sanki aynı yerden sürekli kafa uzatıyor yenileri, ama etrafa yayılmıyor. Dürtükleyeyim belki gider dedim, gitmiyor (kulak çubuğu ile dürttüm :)). Acı yok, ağrı yok. Sadece sanki boğazıma patlamış mısır kabuğu yapışmış kalmış gibi bir rahatsızlık var.

Şu başlık beni çok korkuttu, giderek kötüleşecek mi acaba diye de: eksisozluk.com

Ne yapmak lazım iyileşmesi için? Doktora kesin gideyim mi, yoksa yapacak bir şey yok mu bu başlıkta yazdığı gibi, kendi kendine geçer mi?

 
Aft olma ihtimali yüksek ama aft normalde cok acır. Bademcikte de çıkar boğazda da dilde de. Geçen hafta dilimde çıktı üç gün konuşmadım.


  • burty  (14.02.16 11:13:31) 
@konusma ben konusuyorum daha bitirmedim: hocam, benimki şişlik ya da iltihap değil, ama deneyeyim gene de. teşekkürler.


  • vercingetorix  (14.02.16 11:14:20) 
  • june  (14.02.16 11:27:17) 
bademcik taşı. bademciklerde ufak ufak boşluklar varsa, yemek parçacıkları oraya birikiyor. bende de oluyor bazen. parmakla bastırıp çıkartabiliyorum. tek çaresi bademciklerin alınması :)


  • she was my baby  (14.02.16 11:54:50) 
@june & @she was my baby: ama bademcik taşı kötü koku yaparmış, bende öyle bir durum yok? bir de dürtükleyip duruyorum iki gündür, çıkacak gibi değiller :( hem bu yaşıma (30) kadar olmayıp şimdi olması normal mi eğer taşsa?


  • vercingetorix  (14.02.16 12:01:41) 
biriktiği yerin deliği, içerdekini çıkartacak kadar büyük olmayabilir. o yüzden kokuyu da tam vermiyor olabilir. bu durumlarda cerrahi olarak ufak kesip çıkartıyorlar. youtube'da videoları var. zamanında izlemiştim.

www.youtube.com
  • she was my baby  (14.02.16 12:05:58 ~ 12:06:43) 
bir cesaretle bir kez daha, bu kez daha sert dürttüm ve çıktı :D taşmış demek ki. herkese teşekkürler. (bir daha olmaması için bademcik aldırmak dışındaki önerileri de alabilirim)


  • vercingetorix  (14.02.16 12:43:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.