[]

hangisi esmer hangisi sarışın?

esmer veya sarışın diye saç rengine göre mi diyoruz yoksa ten rengine göre mi yahu?




 
ten rengi


  • kakao  (13.02.16 22:30:08) 
ben eğer saçı sarıysa (tabi doğal olacak boya değil) teni beyazsa sarışın diyorum
teni esmerse ve siyah saçlıysa esmer diyorum
teni beyaz siyah saçlıysa beyaz tenli diyorum
sarı saç(boya) esmer tenliyse yine esmer diyorum.
  • sta  (13.02.16 22:30:25) 
Tamamen sta+1


  • megalomaniac  (13.02.16 22:35:11) 
Teni koyuysa esmer diyorlar ama ben saç rengine göre diyorum. Saçı siyah olan esmerdir benim için. Teni beyaz olsa nolur ki. Saçı siyah sonuçta.


  • mandalina kokusu  (13.02.16 22:35:15) 
Bir dilbilimciye de doğrulattım bunu, Türkçe'de ten rengi bu. Sarışın - buğday - esmer diye gidiyor, saçından bağımsız. Ancak sarışın saç için de kullanılırken (ten açık olma koşulu ile), esmer saç için kullanılamazmış. Esmer doğrudan bir ten rengi, saçla ilgisi yokmuş. Kumral ve kızıl ise sadece saç. Kumral rengin, tendeki karşılığı buğday.
İngilizceleri ise doğrudan saç rengi için kullanılıyor.
Dolayısıyla sta + 1
Dolayısıyla
Esmer: images.thehairstyler.com
Buğday: www.bakimlikadin.net
Sarışın: www.canlihaber.com
Siyah saçlı, beyaz tenli: www.trendce.net
Çakmalığı belli olmayan sarışın: s-media-cache-ak0.pinimg.com
Çakma sarışın: tophaircoloristsnyc.com
  • aychovsky  (13.02.16 22:37:41 ~ 22:52:47) 
ben de aynen sta gibi düşünüyor ve öyle söylüyorum saç rengiyle esmerliğin alakası yok. 2 tane saçı koyu renk ama 1 beyaz tenli bir de esmer tenli birini ele alalım; 2sine de esmer demek saçma; ama genelde Türkiye'de sarışın diye gösterdiğimiz çoğu kişi boya ama onlara da sarışın deniyor.


  • limoncello  (13.02.16 22:46:28) 
sarışında saç.

esmerde ten.
  • eindaclub  (13.02.16 23:14:13) 
Bence biri sarışınsa gözleri büyük ihtimalle renklidir, saç rengi, ama gerçek saç rengi sarıdır ya da açık kahvedir, ten rengi beyazdır,

Saçları koyu teni beyazsa, beyaz tenlidir,

Teni esmerse saçları turuncu bile olsa esmerdir.
  • elikası  (14.02.16 01:07:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.