[]

Yazılım Müh - hangi firmalara başvurmalıyım?

3 senelik yazılım mühendisiyim, çoğunlukla mobil uygulama ve enterprise java uygulamaları yazdım şu güne kadar.

Yurtdışına iş başvuruları yapmaya başlıyorum yavaştan. Açıkçası yurtdışı olsun da neresi olduğu pek önemli değil kafasındayım, pek ülke veya pozisyon seçmiyorum. Ayrıca mobil uygulama yazmaktan artık gına geldi, pek zevk almıyorum diyebilirim.

1- Bilgim ve deneyimim olmamasına rağmen machine learning, artificial intelligence ya da game development gibi konularda eleman arayan firmalara yetiştirilecek eleman gibi bir pozisyonda başvurmam ne derece mantıklı olur?

2- Hangi firmaların kariyer sayfalarını gezmemi önerirsiniz? Özellikle sonrasında oturma izni ve vatandaşlık almanın kolay olduğu (İskandinavya kökenli-Spotify) firmaları tercih edeceğim ilk etapta.

 
machine learning, scala vs. konularında yetiştirilmelik eleman olarak vngrs'a başvurabilirsin. kendini geliştirmek için iyi bir seçenek. oradan yurtdışına daha yüksek bir pozisyona zıplaman daha kolay olur. bir arkadaşım oradan almanya'ya geçti mesela.


  • fever  (13.02.16 15:47:57) 
3 yildir bir yerde calisiyor muydun yoksa freelance olarak mi takiliyordun?

3 yildir bir yerde calisiyorsan yetistirilmelik bir pozisyona gecersen maasi muhtemelen seni tatmin etmez, niye ben bunu yapiyorum lan s.et dersin.
  • eksi sozlukte eksiyen adam  (13.02.16 15:54:03) 
3 yıldır bir bankada, ortalamanın üzerinde bir maaşla çalışıyorum, ama şu günlerde maaş tatmininden ziyade ülkeden kaçmak birinci önceliğim olduğu için niye bunu yapıyorum s.et demem sanki. 25 yaşında middle age crisis yaşıyorum adeta :)


  • elon  (13.02.16 16:03:09) 
bankada ölürsün.


  • fever  (13.02.16 16:38:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.