[]

polonya vize

Yazın polonyaya kız arkadaşımı görmeye 30 günlüğüne gideceğim. öğrenciliğim bu dönem bitti. Schengen Vizesi veya ülke vizesi mi almam daha uygun. bir de kız arkadaşım davet yollayacak onunla gitmek daha mantıklı gözüküyor bundan dolayı turistik değil de aile arkadaş ziyareti olarak mı seçmeliyim ziyaret türünü.




 
Ogrencilik bitti ve 30 gun kalmaya sicak bakmayabilirler. Hele de aile ziyareti...ben olsam varsovada 5 gun, krakow 1 hafta iste gdansk 4 gun bi program sunardim onlerine aile arkadas karistirmazdim. Oyle bile vermeyebilirler. En saglami max 15 gun yapmak


  • la noix  (13.02.16 05:56:29) 
30 gün boyunca krakow da ailesinin evinde kalacağım zaten davetiye yollayacak ondan dolayı sorun çıkmaması lazım yer belli neden diğer şehirleri katayım ve turist vizesi alayım. biletimi alacağım 30 günün sonunda döneceğim.


  • minci  (13.02.16 07:04:00) 
"sorun çıkmaması lazım"

der meister'la bi görüş bakalım. vize reddi gelince sen de duyuru açarsın :)
  • la noix  (13.02.16 07:21:17) 
öğrenicilik bitmiş, işin yok, orada da tanıdığın var(davetiye gönderdiğine göre), gidip de dönmeme ihtimalin yüksek olduğu için vize vermemeleri çok olası.

davetiyeyi hiç karıştırmayıp turist olarak başvurmanı öneririm, bir de cevaplara tik atmanı.
  • tolga asp  (13.02.16 08:45:16) 
sorun olmaması lazım demişsin ama sorunun kendisini tarif etmişsin. eğer okuldan çıkışını almadıysan öğrenci olarak başvur, en iyisi bu. yoksa öğrenci değilsin, işsizsin, davetiye almışsın falan "bana vize vermeyin" diye bağırmak olur bu..


  • nrmnm  (13.02.16 08:47:43) 
Feyk rezervasyon yaptır la noix in yazdığı gibi plan sun sevgili karıştırma evlenip kalırsın falan potansiyel mültecisin. İş güç yok okul yok


  • nickimin hakkini veremedim  (13.02.16 09:53:40) 
ahaha bi an "lan ben ne zaman açtım bu duyuruyu" dedim.

daha önce vizelerin varsa bilmem ama öğrenci veya çalışan olmadan, hele ki ilk kez başvuracaksan, 30 günlük turistik vize alamazsın. imkanı yok, hiç uğraşma. vermezler.

davetiyeyle gitmen daha iyi olabilir tabii ama "kız arkadaşımı görücem" dediğin zaman da "bu kesin orada kalır" diye sorun çıkarabilirler. hele ki işin yoksa ve öğrenci değilsen.

sözün özü, seni türkiye'ye bağlayan bi şeyler olduğunu göstermen lazım. yoksa bütün polonya "alın bunu" dese de vize vermezler.

işi yok, öğrenci değil, kız arkadaşı davet ediyor... çok bariz bir redde doğru koşuyorsun kardeşim.

feyk rezervasyon falan da kurtarmaz bu durumda. birincisi, 30 gün turistik seyahat için , hele ki polonya gibi ülkede, çok uzun süre. her türlü şüphe uyandırıcı. ikincisi, ÖĞRENCİ DEĞİLSİN VE İŞSİZSİN. bu çok çok önemli bir detay.

senin bi şekilde türkiye'ye geri döneceğini ispatlaman şart ki o zaman bile "30 gün tatil mi olur aq" deme ihtimalleri var. yok turistik değil de aile-arkadaş ziyareti dersen, bu sefer "işsiz, öğrenci değil ve polonya'da arkadaşı var" diyecekler.

velhasıl iki ucu boklu değnek. o gelsin.

sen de benim gibi çok naifsin belli ki. sana şöyle söyleyeyim: benim sponsorum eniştemdi. firmasının kasasında polonya'yı alacak kadar para vardı. istedikleri belgelerin hepsini fazla fazla verdik. kız arkadaşımın babası almanya'da çalıştığı ve davetiye gönderemediği için, rezervasyon yaptırıp 29 günlük turist vizesi için başvurdum. eksik gedik olan hiç ama hiçbir şey yoktu. diyorum ya fazla fazla karşılıyordum her şartı. AMA lise yeni bitmişti ve daha üniversiteye başlamamıştım. öğrenci değildim, işsizdim.

netice itibariyle vermediler. aşağı yukarı aynı durumdayız. maalesef "niye vermesinler ki yea her şeyim tam" demek hüsranla sonuçlanabiliyor. şu halinle başvurursan alamazsın, giriyon mu iddiasına?
  • der meister  (13.02.16 10:02:50 ~ 10:07:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.