[]

paramı geri istiyim mi?

selam ahali,
gecen nisanda bir kursa kaydolmustum ama elde olmayan sebeplerden ötürü devam edememiştim. hocayla sonrakilere katılırım diye konusmustuk ama sonraki de olmadı. tam niyet etmiştim adam kurs verme işini bırakıp baska sulara yelken acmıs. ama özel olarak zaman yaratcam demişti. bu arada aramızda hiç para muhabbeti geçmiyor cunku gerçekten saygıdeger bi insan.
ama zamanı yaratamadı anladıgım kadarıyla, kac ay oldu aramadı. arayıp desem mi ki hocam paranın geri kalanını verseniz diye. adamı seviyorum ama 500 lirayı da haybeye bagıslamak istemiyorum:( 10 ayda hükmü geçmiş midir?


 
devam edemediysen adamı pek bağlamamalı diye düşünüyorum ne kursu gidememe sebebi senden mi kaynaklı onlardan mı?
Şahsen ben iade etmezdim ama tam ayrıntılı dinlemek gerekir.

  • basond  (12.02.16 22:40:03) 
parayı unut hacı olur mu öyle şey.


  • kaledekiyalnizlik  (12.02.16 23:21:33) 
10 ayda hüküm geçme meselesi değil bu. Kursa bir hizmet almak için kaydolmuşsun, oradan sonrası senin sorumluluğunda. Adam hizmeti vermiş, seni "şöyle aksilik oldu dersi iptal edelim, erteleyelim vs. " şeklinde oyalamamış.
Sen hizmeti kendin almamışsın, istememişsin.
Bu yüzden geri alamazsın. Kanunen de mümkün olmadığı ı düşünüyorum.
Örf-adet olarak da paranın geri verildiği hiç görülmemiştir sanıyorum.
  • megalomaniac  (13.02.16 00:16:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.