[]

kirik bilek nasil guclendirilir?

10 ay oldu kirilali, fizik tedaviye gitmedim evde kendim hallettim. hareket olarak bi kisitlanma hissetmiyorum. ayakustu gosterdigim fizyoterapist de iyi iyilestigini soyledi. tek sikintim ustune agirlik bindirememem. mesela sinav pozisyonu aldim diyelim. o kadar agriyor ki kirilmis olan 10 saniye en fazla durabiliyorum o sekilde. spor yapiyorum, daha once yaptigim trx hareketlerini ya da yogayi yapamiyorum artik. bu zamanla gececek bir sey mi? oyleyse neler yapmam lazim gelistirmek icin o bilegi.




 
youtube dan bakabilirsin wrist exercises vs diye arat
küçük ağırlıklarla çalışman lazım
fizik tedaviye niye gitmedin bilmiyorum ama bu saatten sonra gitmenin de çok işe yarayacağını sanmıyorum.
bi sorun var gibi hala ağrı varsa...
  • rentts  (12.02.16 14:50:34) 
Kırıkla birlikte bağlarda da yırtıklar olabilir. MR çekilmiş miydi? Doktorun bir şey dedi mi?


  • arnold schwarzeneger  (12.02.16 14:52:30) 
mercimeğin çok iyi geldiğini duymuştum, bağ zedelenmelerinde özellikle


  • bcdhms  (12.02.16 14:56:10) 
doktor vermedi fizik tedavi. iki hareket gosterdi sadece o kadar. ben evde youtube dan baktigim egzersizleri yaptim.
garip bir doktorum vardi biraz. ve sacma bir surec yasadim. acilde yapilan alci yanlis oldugu icin bir hafta sonra kontrole gittigimde ortopedist tekrar alci yapti. o alcidan sonra benim israrimla rontgen cekti bir daha da hic cekilmedi. sonra ayni doktor uyarmama ragmen alciyi 1 hafta erken cikartip olmamis bu deyip tekrar alciya aldi. butun surec boyunca da "genc kizsin sen radyasyon vermek istemiyorum" deyip durdu sadece. MR falan da cekilmedi tabii... su agirlik bindirememe disinda hicbir derdim yok. baslarda normaldir diye dusundum ama o da bu kadar uzun surunce canimi sikti artik.

  • pln  (12.02.16 14:59:51) 
Tekrar doktora gitmene karşı değilim, ancak benim de bileğimde kas zedelenmesi oldu, "kırık olsa duramazsın" mantığıyla doktora bile gitmedim. Üstüne yük bindirmek 1 yılımı aldı. Belki de kırıktı bilmiyorum ama eczacı kırık değildir dedi. Birkaç ay kendim sardım. Tam acemi işi.

senin durumunda daha uzun sürebilir. Ama en sonunda illa ki geçiyor.

ayrıca pilates vs yapan genç kız olduğunu yazdın, şimdi mesaj kutun dolacak :(
  • harzem  (12.02.16 16:07:10 ~ 16:08:36) 
Kendi kendine guclenir zamanla.
Ama uzulerek belirtmeliyim ki hic bi zaman eskisi gibi olmayacaktir.
Not:2 bilek bir el kiran sporluyum.
  • oz suser  (12.02.16 17:43:12) 
kalsiyum, d vitamini, kemik çorbası vs. işte klasik.


  • cedrus deodara  (12.02.16 17:48:28) 
kelle paça, et suyu kemik suyu... o kemik daha güçlenmemiş...


  • gotic  (12.02.16 17:50:34) 
Fizyoterapiye gitmemen daha dogrusu gondermemesi bi garip olmus.sen bi kere sor fizyoterapiye ne yapabilirz de belki bir iki seansta olcak vir seydir.sormakta fayda var.


  • eclipsed moon  (12.02.16 22:28:39) 
bu kadar ciddiye aldiginizi bilseydim en basta size verirdim. buyrun efenim, tikiniz verildi. @hobareyy


  • pln  (15.02.16 13:26:41) 
fizyoterapi icin cok gec diye dusunuyorum ama yine de en mantiklisi gidip bir konusmak. en azindan normal midir onu bir ogrenmek sanirim.
tesekkurler herkese

  • pln  (15.02.16 13:27:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.