[]

kat irtifakı ve iskan

bitmek üzere olan bir apartmandan (sadece ince işleri kalmış), daire almak istiyoruz. kaporo verdik. alacağımız yerin şu andaki tapusu üzerinde daire no falan da olan kat irtifakı tapusu.
mütahit iskana başvurduğunu ama belediyede işlemin biraz sürdüğünü söyledi. iskanı alınca bunu mülkiyete çevireceğiz sanırım.

bu iskan işi (mütahitin başvurduğu genel iskan) belediyede bu kadar uzun sürüyor mu gerçekten? ya da gerçekten başvurup başvurmadığını nereden öğrenebiliriz?

not: mütahit çok fazla ortak tanıdığın olduğu ve şimdiye kadar evle ilgili isteklerimizi yapan biri. yani bi güven sorunu yok ama biz de alınca kısa zamanda taşınmak istiyoruz. bu işler ne kadar sürer diye merak ediyorum yani.

 
iskanı 3 ayda alan da var 5 senedir alamayan da var. iş müteahhitte bitiyor. evi gerçekten eksiksiz olarak projeye uygun bir şekilde yaptıysa iskan veriliyor. çok ince araştırıyorlar. atıyorum binada yangın tüpü yok adamlar iskan vermiyorlar sonra bir sonraki denetlemeyi beklemeniz gerekiyor. müteaahhit yangın tüpünü koymam derse siz koyuyorsunuz


  • mr.goodcat  (12.02.16 12:13:37) 
ayrıca ek olarak alınca kısa sürede taşınabilirsiniz zaten iskanı beklemeye gerek yok


  • sta  (12.02.16 12:17:39) 
iskanı beklemeye gerek var, elektrik su bağlanmaz iskan olmadıkça. şantiye elektrik suyu kullanmak zorunda kalırsınız hala kesilmediyse.

iskan bina tamamen bitmeden alınmaz genelde. hatta bittikten sonra da bazı eksikliklerden dolayı 3-5 ay geciktirildiği oluyor üstteki arkadaşın dediği gibi.
  • victum  (12.02.16 13:10:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.