[]

Çok şey yapmak isteyip hiçbir şey yapamamak

Evet bütün sorunum bu. Sürekli bir şeyler yapmak istiyorum ama hiç birini yapmıyorum. Erteliyorum, o an isteksiz oluyorum. Önüme koyduğum hedeflerin hiç birini tamamlayamıyorum. Zaman geçiyor bu sefer iyice telaşa kapılıyorum. Bir ayda yapmam gereken bir şeyi bir haftada yapmaya çalışıyorum. Artık çok sıkıldım bu durumdan mutsuz oluyorum. Belki de çoğu fırsatı bu yüzden kaçırıyorum. Bundan kurtulmak istiyorum. Tamam bu sefer öyle yapmayacağım planıma uyacağım diyorum ama yine yapmıyorum. Ben kendimi nasıl kurtaracağım bu durumdan?




 
Yapamayacağım şeyler değil ertelediklerim. Bitirmem gereken bir kitap var mesela. Okuyorum okuyorum bitmiyor. Pazar gününe kadar bitiricem diyorum ama kitabı her gördüğümde "aman sonra bakarım, yarın iki kat daha fazla okurum" gibi düşüncelerle elime almıyorum. Pazar günü geliyor geçiyor okumayınca kitap bitmiyor. Sonra kitabı bitirdin mi diye sorduklarında kötü oluyorum. Kendime kızıyorum bir daha böyle yapmayacağım diyorum yine yapıyorum.


  • titanyum  (12.02.16 03:30:40) 
çok fazla şey yapmak istiyor olsan bile aralarından sadece 1 tanesini seç ve sadece ve sadece 1 şeyi yap. o bitince 2. şeyi seç. "insan" çok işi yanı anda yapma konusunda başarılı değildir.


  • compumaster  (12.02.16 04:18:59) 
kendimi okuyorum gibi oldum, tam bir kagit uzerinde adamiyim ben de, liste yaparim, hayal kurarim, okunacak kitaplar, dinlenecek yeni gruplar vs derken 10da 1ini ancak yaparim.
cozum bir yerden baslamak ama zaten baslamak sorun.

  • baldur2  (12.02.16 04:46:33 ~ 04:46:55) 
Procrastination olmuş hayatımız. İnan yalnız değilsin. G*tü kaldırıp kendini zorlamaktan başka da çözümü yok. Bir şekilde işler yoluna gidiyor dostum.


  • mimimi  (12.02.16 06:14:07) 
profesyonel prokrastinatör olmuşun. mükemmeliyetçiliği bırak, çok küçük ve basit ve az hedef belirle, vasatı hedefle. tedavisi zor bir illet, daha hastalığının farkında bile değilsin, öyle sinsi bir şey.


  • tiny penny  (12.02.16 10:03:00) 
@gidelimburadan çözüm yolunun küçük hedefler belirlemek olduğunu düşünüyorum artık. Bir de içimizden gelen "aman boşver vur kıçını yat sonra da yaparsın sen ne olacak" diyen sese kulak asmamak. Kendimi ne kadar zorlarsam o kadar geri tepiyor.


  • titanyum  (12.02.16 14:29:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.