[]

özgüven sorunsalı?

selam dostlar.

bu özgüven denilen illetin olmamasının sebepleri nedir?


 
Çocukluğa inmek lazım. Aile, arkadaşlar vs en büyük etkenler. Rol modellerine bakmak lazim.


  • burty  (12.02.16 00:14:23) 
toplumun beğeneceği ve öveceği yeteneklere veya doğuştan gelen estetik güzelliklere sahip olamamak.

bunlara sahipseniz bile bunları açıkça veya gizliden egonuzu şişirecek şeyler görmeyecek kadar mütevazı olmanız.
  • m e b  (12.02.16 00:20:15) 
kaç kardeşsiniz? sen kaçıncısın?


  • yorke  (12.02.16 00:25:03) 
Genellikle dalga gecilen konulardir. Mesela bir cocuk eline mikrofon verilip kalabaligin önüne atildiginda heywüecandan altina yapip rezil olduysa, kalabalik karsisinda korkusunu kolay kolay yenemez. Birkac kisiden fazlasina konusma yapamaz. Kilonla dalga gecildiyse, annen yeme sistin sistin vs gibi bir sey dediyse, bu sana özgüvensizlik olarak döner. Red yediysen bol bol, acilmaya korkarsin.

Kisacasi yaralarimizdir bizi alikoyan. Bizi zamaninda neyin üzdügü, ne zaman rezil oldugumuz, kimin neyimizle dalga gecip, ciddiye almadigidir temel kaynak.

Ha ama daddy issues, mommy approval, sudden realization. Var da var. Sen koltuga uzan, cocuklugundan anlatmaya basla, ancak öyle dibe ineriz.
  • aynadakiyabanci  (12.02.16 00:46:45) 
cocukken 'dur yavrum bir yerini kircaksin, aman dur bozacaksin, sen dokunma ben yaparim' gibi cesaret kirici seylerin cok soylenmesi. bunlarin yerine cocuguna yardim etmeyen yabancilari da kinarlar halbuki o cocuk bir seyi kendi basina basarmis olmanin gururunu duyar.


  • bir varmis bir yokmus  (12.02.16 00:52:03) 
Bir konuda kotuysen iyi oldugun konular da olmali. Ben docentlerin yaninda ozguvensiz hissediyorum ama arkadaslarimin yaninda degil cunku kendimi arkadaslarimla esit goruyorum. Yuksek lisans yapiyorum, uluslararasi projelere katildim, saygi goren bir isim var... senin kendini basarili gordugun ne ozelliklerin var? Genel kulturun iyi duzeyde mi? Somut basarilarin neler?


  • Traveller  (12.02.16 01:09:13) 
Kendini her konuda yetersiz görmek, diğerlerinin senden daha iyi olduğunu düşünmek bu yüzden hiçbir zaman ön planda olmayı istememek. Hata yapmaktan, küçük düşmekten, rezil olmaktan hep korkmak. Kendini güvende hissetmemek. Ailenden senin her zaman arkanda olduğunu söylese de söylemese de bunu hissetmemek.
Benim özgüven eksikliğimin nedenlerinin bunlar olduğunu düşünüyorum.

  • titanyum  (12.02.16 03:14:18) 
insanın içinde olacak kardeşim özgüven
adı üstünde ÖZgüven

  • eksimeksi  (12.02.16 03:58:09) 
Bence de insanin içinde olacak. Kiz kardeşimle ben. Ayni aile ayni fiziksel ozellikler o cok neseli dans taklik yetenegi tiyatro ozguven her sey var kizda. Ben daha pasifim. O gezer tozar ben ders calisirim mesela... Sadece tiple falan olmuyo bu işler bence cirkinler daha ozguvenli..


  • ddenizz  (15.02.16 01:42:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.