[]

GRE sayısaldan 154 almak?

Merhaba,

ingilizcesi orta üstü seviyede (IELTS'den 7 skoru var)

matematiği hiç olmayan, sosyal bilimler alanında eğitim görmüş

ALES sözel'den 90 almış

okuma-anlama kabiliyeti normal sınırlarda olan biri GRE sözelden 154 almak için çok zorlanır mı? GRE çok mu zor bi sınav, bu puan çok mu yüksek bi puan :(

 
Yakın zamanda bende gireceğim GREe..O yüzden sorunu takibi aldım ancak ben GRE verbal hakkında hiiiiiç hoş şeyler duymadım.
Sayısal zaten çok kolaymış ama verbal konusunda giren herkesden çok kötü şeyler duydum. Buna master ve phdsini New Yorkta yapmış hocam dahil. Dediği şuydu "ben orda çıkan kelimeleri daha hayatımda başka yerden duymadım". Kelime köklerinden çözmek falan gerekiyormuş ama bilmiyorum.

Edit: O zaman sorun yok yaparsın bence çalışmayla olur :)
  • qazaqwsx  (12.02.16 00:07:00 ~ 00:18:19) 
@qazaqwsx ben yanlıs yazmısım :) verbal değil ben de sayısala giricem.


  • lampetia  (12.02.16 00:08:14) 
gre'de 3 parça var
verbal
quantitative (sayısal)
analytical writing (2 essay)
hepsine aynı anda giriyorsun. ilk önce writing sonra verbal quantitative karışık geliyor. gre sınavının sitesinde bunların hepsi var. kayıt olduğunda bedava 2 sınav veriyorlar sana. onun dışında sitede de soru örnekleri, analytical writing için tüyolar, konu bankası ve nasıl essay kaç puan alır gibi bilgiler mevcut. o sitenin altını üstüne getirmek baya işe yarıyor. soru şekillerine aşine olman açısında özellikle.

quantitative kolay ales'e göre. sadece terimlerin ingilizcesini biliyor olman lazım. hesap makinesi var. kolay olduğu için dikkat hatası yapma ihtimalin var ama mutlaka kontrol etmek için zamanın kalacaktır, ben ikişer kere çözmüştüm soruları.

verbal konusunda bir şey diyemeyeceğim. övünüyormuşum gibi olacak ama benim için kolaydı ve yüksek bir not aldım ama çevremden bildiğim kadarıyla yaygın değil bu. ama benim ingilizcem türkçem kadar iyi ve özellikle dile ilgi duyduğum için kelime kökleri aklımda kalır hep. hem kelime hem paragraf anlama soruları çıkıyor. kelimelerin hepsini bilmene imkan yok, kimsenin kullanmadığı ya da arasında çok hafif fark olan kelimeler oluyor. onlarda vakit kaybedip paragraf sorularını es geçme. kelime sorularında kelimeleri bilmiyorsan olay bitiyor zira.

şimdi senin seviyeni bilmediğimden 154 alıp alamayacağın konusunda yorum yapamam. hiç çalışmamış halinle çöz bir tane, kaç aldığına bak ona göre ne kadar yolun olduğu şekillenir.

hep sen diye yazmışım, farkettiğimde çok yazmıştım siz olarak düzeltmeye üşendim, özür dilerim.

edit: sayısal 154 olduğuna emin misiniz? benim araştırdığım kadarıyla sayısaldan en az 160 iyi bir skor olarak sayılıyor.
  • peki madem  (12.02.16 01:30:59 ~ 01:33:21) 
Türkiye'de ÖSS'yi geçmiş birisi sayısal çok rahat 154 alır.
Verbal kolay değil, iyi İngilizce ister.

  • utanan ayi  (12.02.16 01:51:59) 
Bu arada sözlükteki GRE başlığında çok faydalı entry'ler mevcut, ben de yazmıştım eskiden ama ayrıca çok fav'lananlara falan bakın, kelime kökleri vb. pek çok tespit yapılmış öneriler getirilmiş.


  • utanan ayi  (12.02.16 01:52:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.