[]

tıkanmış lavaboda karbonat yerine kabartma tozu

çay döktükten sonra mutfak lavabom tıkandı. aramaya inandım karbonatla sirke ardından da kaynamış su dökünce açıldığını söylüyorlar yalnız elimde karbonat yok, bu saatte açık biryer de yok. karbonat yerine kabartma tozu kullanılır mı? sanki bir yerlerde etken maddesi aynı karbonat asitle reaksiyona girer kabartmatozu her sıvıyla reaksiyona girer diye bişey okudum gibi geliyor ama emin değilim? işe yarar mı kabartma tozu denesem mi?

edit: foto ekledim


 
gider borusunu sök temizle çok zor değil.


  • cevizlikarpuz  (11.02.16 22:05:31) 
@cesario hiç denediniz mi kola işe yaradı mı?
@cevizlikarpuz açabileceğimi sanmıyorum hem tornavida bile yok, hiç bi alet yok.
başka öneriniz var mı?
  • avonkatalogu  (11.02.16 22:08:37) 
Gider borusunda sökmelik bir sey yok saniyorum. Lavabo altinda u seklinde bir hazne yok mu? O genellikle yukardan elle sikilmis bir kelepceye sahiptir onu söküp sekince duvardaki baglanti sadece plastik bir delige ittirilmesinden olusur. Onu da cekersen olur.

Mutfaklarda banyolarda ayri, metal veya plastik ise ayri ama hepsi de kendin tak sök yapabilecegin seylerdir. Resim atabiliyor musun?
  • aynadakiyabanci  (11.02.16 22:13:11) 
  • she was my baby  (12.02.16 00:42:29) 
Bilmiyorum sorun tam nerede ama en asagida böyle kivrilarak giden bir boru var ya. Iki giderin birlesip adüsagiya uzadigi, sonra duvara girdigi kisim, onun orda böyle asagiya bakan ama boru gibi degil, bardak gibi duran kisim var. Onu sabit tutup, birlesim yerindeki yüzügü cevirerek aciyorsun. Hir adet silikon halka düsecektir sizdirmazlik icin, onu kaybetme, o parcayi cevirince düsu damlayacaktir alta kova legen vs koy, onun icini bosalt temizle. Genelde tikan,aümalae orada olur, koku vs yapan kisim da budur. Temizler ayni sirayla geri takarsin.

Annem de ben de bolca tekrarlariz bu hareketi sene icinde. Onda meyve sebze artiklarindan oluyor, bende de banyoda sakal tras ve katilasan sabun kalintilarindan olabiliyor.

Ama yok el becerim sifir ya da catlatirim sikismis vs dersen, hic ugrasma yarin acici al. kabartma tozlaeinin hepsiyle olmaz. Icinde vanilya vs baska bie sürü sey var.

Asil unutmaman gereken sey, bu acicilari kullandiktan sonra cok ama cok su akitman, tamamen arindirman. Borunun en dibinde, o bardak gibi silindirik kisimda daimi su olur. Bunun nedeni, duvarin icine kanala giden norudan kötü kokunun geri yükselmesini, lavabodan sürekli geri püskürmesini engellemektir.
Äama eger bu acicilar o dedigim kisimdaki suda kalirsa, asit etkisiyle zamanla asinma yapar.

Bunu bizzat metal gider borusu bir önceki kiraci tarafindan eritilmis biri olarak söylüyorum.

Yaptiktan sonra bolca su akit, bosa aksin, derisimi azaltip boru icinde baska asidik cözelti kalmadigindan emin ol. Yoksa gene baska sorunlar cikar uzun vadede.
  • aynadakiyabanci  (12.02.16 00:53:54) 
lavabo acici tozlardan alin her markette var. onu delige dokup ustune de tek hamleyle kaynar su dokun (o esnada yuzunuzu uzak tutun ordan). her ihtimale karsi da birkac paket alin onlardan. zaten ucuz.


  • hopeless  (12.02.16 00:57:18) 
karbonatla kabartma tozu birbirine çok yakın şeylerdir. kabartma tozu içinde biraz asit olan karbonattır.


  • biturluaklagelmeyenadam  (12.02.16 01:50:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.