[]

Faturaları Nasıl Arşivliyorsunuz?

Merhaba,

Acaba iş yeri için faturaları ve önemli belgeleri nasıl arşivliyorsunuz?

Şeffaf plastik dosyalara koyuyorum lakin bir muhlet sonra her belge birbiri içine giriyor ve sıralamaları ve bulunmaları karışıyor.

Var mı acaba aylara ve yıllara göre tasnif edebilen bir sistem? Yoksa tarayıp bilgisayarda mı tasnif etmeliyim?

Saygılar

 
Bilgisayar daha pratik fakat biz ödediğimiz makbuz ile faturayı birbirine zımbalıyoruz. daha sonra delgeç ile delip şu karton büyük klasörler var ya onlarda muhafaza ediyoruz.
(git:
www.google.com.tr
  • gozu acik sevisen yahudi  (11.02.16 20:41:07) 
Her seyin bir adet taratilmis kopyasini bilgisayarimda tutuyorum. Kart vs sifreleri haric. Onlari dijitale cevirmiyorum katiyyen.

Geri kalan her seyi yüzlerce seperatörlü seffaf gömleklerde tutuyorum. Sigorta ayri küev kira sözlesmeler ayri isle alakalilar ayri egitimle alakali ayri, aldigim pahali garantili seyler icin ayri hepsi aüicin ayri ayri gözler var. Su an klasörümün kalinligi 15 cmyi gecik sadece kagit vs ile dolu. Genelde dosyayi karistirmadan bilgisyarda ayni klasörler altinda tek tek siralanmis sekilde sakliyorum.

Alinan yer - sene veya semester (tarih ise yil, ay, gün seklinde, japon sistemiyle) - icerigi - ek not seklinde standart dosya kodluyorum. Böylece aradigim seyi bulmak eziyet degil.

Özellikle yurtdisinda ögrenci oldugumdan, askerlik teciliymis, oturma izniymis, kira imis, basima dert acilmasi cok olasi bir sürü konu yüzünden. Bu zamana kadar bu sistem defalarca hayat kurtardi. 3 harddiskimde de bu dökümanlarin en güncel hallerinin bir yedegi oluyor. Öneririm, gereken bir belgeyi bulmak cikartmak en fazla 5 dkmi alir hic bilmiyorsam nerdedir nasildir diye. Yedeginin olmasi da git gel gibi, mobil haldeyken bolca isime yaradi. Tek sorun bu sistemi ilk kurmak bir iki gün taratmak ugrasmak istiflemek gruplandirmak anlamina geliyor. Ona katlanirsan gelen her yeni seyi ait oldugu alt klasöre yerlestirip taratmis oldugun kopyayi ayni alt klasöre yerlestirmek.
  • aynadakiyabanci  (11.02.16 21:06:20) 
teşekkürler.

ben google'da gösterilen klasorler çok yer kaplar da başa bela olur diye korkuyorum. biraz tombullar. ufak olanlarına baktım. onların da kapasiteleri yetmez gibi.

bilgisayar kısmı aklıma yattı.
  • mertozkoy  (11.02.16 21:41:02) 
faturalarını 3 aylık 4 klasör, 4 aylık 3 klasör fatura yoğunluğuna göre 6 aylık 2 klasör şeklinde tasnif edebilirsin. fatura üzerine ödemesini zımbalayarak dosyalarsan aradığında ikisini bir arada bulmak işini kolaylaştıracaktır.


  • kakao  (11.02.16 22:28:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.