[]

Euro Neden Yükseliyor ve Gelecek Dönem Tahmini?

Merhaba,

Dolar/Euro paritesi son birkaç aydır 1.05'ten 1.13 geldi. Lakin anlayamadığım Euro bölgesinde sorunlar devam ederden neden Euro Dolara göre daha fazla artıyor.

Bazen Amerikan ekonomisine ait veriler iyi gelince Dolardan daha fazla yükseliyor. İşin garibi de Avrupa ekonomisine ait kötü veri gelince Dolar, Euro'dan daha fazla düşüyor.

Eurodaki bu davranışın sebebi nedir acaba? Ayrıca parite önümüzdeki 6 ay ne olur?

Saygılar

 
Günümüz fiyatları aylardır, yıllardır bilinen şeylerin sonucu... bahsettiğiniz iyi ve kötü veri olayları çok uzun zamandan beri tahmin ediliyor, ve fiyatlara yediriliyor...

euro bölgesinde parasal genişleme olacaği bilindigi için 1.35'lerden 1.05'e geldi son yıllarda.

şimdi de, dolar faizinin sanıldığı gibi yaldır yaldır yukarı gidemeyeceği anlaşıldığı için o aşırı fiyatlama geri alınıyor.

bir piyasada her şey kötü gözüküyor diye, oradaki fiyatlar sonsuza kadar aşağı doğru gitmez (gitseydi bir gün sıfır olurdu). her şeyin bir denge noktası vardır. o denge için neler fiyatlanmış, neler beklenti dahilinde onu anlamanız gerekir.

parite ne yapar bilemem. bazı kötümserler dolarda bu yıl tek bir faiz artışı bile yapılamayacağını beklemeye başladı. bence bu da ters yönde bir aşırı uç. yani parite gidip 1.15'in üstüne atamaz bence. 1.05-1.15 aralığı iyidir güzeldir.
  • 507  (11.02.16 21:28:39 ~ 21:29:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.