[]

Bes sistemi

Bugün aradılar ısrarla yapalım diye özel müşteri falan ayağına. Ben biraz düşüneyim dedim de bence en büyük artısı para biriktirme durumu. Ama 30 küsür yıl boyunca sürekli ödeme yapmak vsvs sizin görüşleriniz neler başvurmalı mı en düştükten girip




 
Yaptırma.


  • [silinmiş]  (11.02.16 18:10:43) 
valla yaptır kendi kendine para birikiyo ayda 150 lira versen ölmezsin


  • rentts  (11.02.16 18:11:59) 
ben anlamam o işlerden ama para işleri dedin mi düşbeg ne derse o olur, o kadar söyleyeyim.


  • m murphy  (11.02.16 18:13:48) 
Komisyon oranları düştü gibisinden bir şeyler vardı, eski komisyon oranlarına göre bir çok kişi komisyon oranlarının getiriyi ciddi anlamda yok ettiğini hesaplamıştı sözlükte,
her ay bireysel emekliliğe ve vadeli hesaba aynı parayı yatırdığınızda ve fon getirisi vadeli hesabın getirisiyle aynı olsa dahi komisyonlar yüzünden 22. seneden itibaren vadeli hesapta daha çok biriktiği gibi bir hesaba varmıştı bir kaç kişi, sözlükte çok tartışıldığı günlerde. Hesapları doğru ise, 30 sene çok ve de bir çok insanın fonlarını iyi yönettiğini zannetmiyorum, genel getirileri 7% civarı oluyor, yani vadeli faizinden düşük. Bunun yanında 25% devlet katkısının sürekli olmasının da garantisi yok diye biliyorum.

Eğer annenizin, babanızın yaşı uygunsa onlara yapılabilir bence.
  • atom karincanin torunu  (11.02.16 18:15:52) 
gerçekten para biriktirmeyi hiç ama hiç beceremiyorsan BES yaptırıp hesabından otomatik ödeme talimatı verip bari bunu yaptım diye vicdanını rahatlatabilirsin :)

değilse hakketen diğer her türlü para biriktirme yöntemine göre bir kazancın olmuyor-okuduğum araştırdğım kadarıyla.
  • niye ama  (11.02.16 18:34:58) 
devlete ve bankalara inanıp güveniyorsanız yaptırın.
kredi çekerken mecbur diye yaptırdım sonra araştırdım ciddi bir avantajı yok diye iptal ettirdim.
...
ilgili olabilir: (bkz: konut edindirme yardımı)
...
devlet: "bir yerlerde bir paralar birikiyor ama niye benim müdahalem olmadan birikiyor?"
(bkz: kıdem tazminatı)
  • g7mor  (11.02.16 18:38:44 ~ 18:43:24) 
Ayda 150 tlyi kendi hesabında da bir kenara atabilirsin. Genelde emeklilik fonu denen şey büyük ölçüde devlet tahvili, kısmen endeks (bist100) ve çeşitli diğer varlıkların olduğu bir sepet. Kısaca senin yerine parayı faize yatırmak için senden bir de komisyon kesiyorlar. Bankanın internet şubesi varsa kendin de kolayca yapabilirsin.

Mehmet Şimşek bile isyanlardaydı geçen.
  • jesters cap  (11.02.16 19:48:35) 
1 o para bana şimdi lazım.
2 ola ki kaza maza geçirdin işten kovuldun hapse düştün bes saçma geldi savaş çıktı yurtdışında iş buldun vs vs birikim ayağına topladıkları parayı belli bir süre sonra ve büyük bi ısırık aldıktan sonra iade ediyorlar. oysaki evde bi vazoya saklasan her an kullanabilirsin.
3 sen ve senin gibi bi milyon kişi 30 sene boyunca bana ödeme yapsın. ben de biriken paralarla dolar altın vs al sat yapayım. iyice birikince ev arsa alıp büyük yatırımlar yapayım. onların kira gelirleri olsun. arsalara ev yapılsın onları satayım vs vs. 30 sene sonra sana zaten belli maaş ödeyecek durumum olur zaten. bu arada da sen benle bağlarını koparmamış olursun ki ben de bi banka olarak varlığımı senin gibiler sayesinde sürdürmüş, nakit ihtiyacımı senle gidermiş olurum.
4 o para bana şimdi lazım
  • kaledekiyalnizlik  (11.02.16 20:02:21 ~ 20:03:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.