[]

kediye üzülüyorum

apartmanın önünde 6 ay kadar önce iki yavru kedi takılmaya başladı. biri beyaz(siyah benekli) diğeri de simsiyah. bunlar bütün gün birbiriyle oynuyor, takılıyordu. siyah olan aşırı cana yakın olduğundan bir süre sonra onu sahplendiler, beyaz tek başına kaldı.

her ne kadar siyah için iyi olsa da beyaza çok üzülüyorum. öyle tek başına kaldı, apartmanın öünden ayrılmıyor. nasıl diyim, dışarıda yaşamasına rağmen ev kedisi gibi. camın önüne çağırıyorum akşam geldiğimde, mama koyuyorum yiyor. camdan bakıyor bana filan. apartman sakinleri de iyi davranıyor allahtan, yuva da yapmışlar orda oturuyor bazen.

hiç arkadaşı yok ama bunun, yemek de bulamıyor. öyle arafta kaldı çocuk. geçen gün kapının önünden acı acı miyavlamalar geliyor dışarı bakmamla kan beynime sıçradı. başka yaşlı bir kedi (bakışları da şeytan gibi) bizimkine takmış, ısırıyor, zarar veriyor kovalıyor filan. bizimki de hiç cevap veremiyor, acı acı bağırıyor diğeri bunu hırpalarken. yemeğini filan yedirmiyor bildiğin. oyun yapmıyorlar bu arada, saldırıyor gerçekten. hemen çekeceği kaptığım gibi fırladım dışarı ama beni görünce kaçtı diğeri. bu da bacaklarıma sarıldı filan mahzun mahzun bakıyor.

aslında bir sorum yok da ne olacak bu kedinin hali böyle? eve alamam, zaten bütün gün tek başına olmaz sıkılır. dışarıda da rahat yok. öyle aşırı kedisever, hayvansever biri değilim (normal düzeyde severim yani) ama bunula bir bağ kuruldu resmen.

çok uzun oldu, cool story resmen, ama öneriniz olursa okurum.

 
Fotografini cek ilan ver sahiplendir. Bu sure icinde de eve 2 3dk al mamasini yedir sal disari. Anladigim kadariyla disarda mama vermeye kalksan diger kediler musallat olur.
Ha sahiplenmek istiyorsan eğer icten ice, aksam eve dondugun surece kedi evde sıkılmaz. Yatar uyur mis gibi,sicacik evde.

  • rayde  (11.02.16 11:05:24) 
kediyi fotoraf çekmek için kısa süreliğine evinize alın. aydınlık yerlerde bol bol fotoğrafını çekin. şirinlik muskası olduğu zamanları kollayın.
sonra facebook'ta
hayvan+kedi+sahip+yuva+(şehrinizin ismi) kombinasyonlarını tek tek deneyerek gruplara üye olun ve hayvanın kısa bir yaşam özeti (dişi mi erkek mi,kısır mı değil mi,kaç aylık olduğunu içeren) ile birlikte fotoğraflarını yükleyin.
yukarıdaki paragrafın aynısını facebook sayfalarına da yapın (kedigiller sayfası çok etkili)
yine aynı işlemi petlebi,petarkadas gibi internet sitelerinde de gerçekleştirin.

mart ayı geldiği için diğer kediler canını yakacaktır bu süre içinde mutlaka, bir an evvel bir yuva bulursanız çok mutlu olacağınıza sizi temin ederim

bol şanslar şimdien.


edit: şu duyuruda birkaç grup paylaşmışım
www.eksiduyuru.com
  • rakicandir  (11.02.16 11:15:37 ~ 11:16:39) 
" Yemek bulamıyor." kısmını sen halldebilirsin, mali durumunu bilmiyorum ama kedi maması çok da pahalı birşey değil daha doğrusu pahalı olmayanları da var. ( Eğer ihtiyaç varsa bu konuda yardımcı olabilirim, yani mama gönderebilirim, gerçekten.)
Bunun dışında niye sahiplenemiyorsun? Aşırı hayvansever değilim demişsin, 11 senedir beraber yaşadığım kedimle tanışmadan ben de kendimi öyle sanırdım. Bence bunu düşünmelisin. Yok eğer gerçekten eve alamayacak durumdaysan arkadaşların belirttiği gibi fotoğraf çekip belirli yerlerde paylaşarak sahiplendirmek için elinden geleni yapabilirsin.

  • kumandanim  (11.02.16 11:53:56) 
çok güzel yazmışsınız. vicdanlı olmak güzel şey.

eve alın :) keşke ben alabilsem, dört kedim olmasa sizden önce alırdım.

evde tek başına sıkılmaz. aşırı hayvansever olmaya gerek yok. şu an bağ kurulduysa eve alırsanız hayatınız değişir. kediler aşırı akıllı oldukları için kedi bakmak aşırı kolay. burada da herkes yardımcı olur ne yapacağınız konusunda. hem kendiniz hem kedi için en doğru kararı vermiş olursunuz.
  • bir garip melek  (12.02.16 00:26:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.