[]

iPhone kameralarının olayı ne?

Çözemediğim bir durum var, bu iPad kameraları için de geçerli. Piyasada bin çeşit, çok güzel fotoğraf çeken kameralar da var ama gözlemlediğim kadarıyla iPhone ile çekilen insan fotoğrafları daha güzel çıkıyor. Kaliteden bahsetmiyorum, kumlu da olsa böyle nasıl desem tatlı oluyor. iPhone kullanmıyorum.

Bunun sebebi nedir?


 
en iyi ön kamera iphone'da diye biliyorum, yanlışsam birazdan laf sokarlar zaten, doğrusunu hep birlikte tekrar öğrenmiş oluruz


  • neferkitty  (10.02.16 22:26:12) 
Iphone'larda Sony'nin kamera sensörü kullanılıyor, kendi teknolojisi değil yani. Sanırım telefon başına 20 dolar ödüyordu Sony'ye. Sony'nin kamerası da piyasanın en iyi kamerası. Ondan olabilir.


  • angelus  (10.02.16 22:41:00) 
Sony kameralarını zaman geçtikçe beğenmiyorum, ben z2 aldım başlangıçta çok iyidi fakat sonrada 5s seviyesinde bile foto çekemedi özellikle akşam çekimleri.
Bence samsung bu konuda gayet başarılı arkadaşlardan gördüğümüz o bende note 4 aldım şimdilik iyi çekiyor gavur zamanla görecez.

Angelus spor konusunda saygımız sonsuz :)
  • gozu acik sevisen yahudi  (10.02.16 22:48:09) 
ya yemisim cmosunu yemisim megapikselini.

tamam iphonedakiler kaliteli de image processor farki yaratiyor asil. bu ise temiz yatirim yapiyorlar, en net farki farkli telefonlarla hdr cekerek görürsünüz. ayni donanimsal özelliklere sahip iki telefonda dehset farkli resimler cikar.

ha bir de iphone kullanicilarinin cok ciddi efekt vs kullandigini söyleyelim, online sosyal medyada olup da oynanmamisina denk gelmek muhtemelen cok zordur.

özetle, ben kameranin en iyi olmasini degil, resmi en güzel isleyenin ödülü kazandigina inaniyorum.
  • aynadakiyabanci  (11.02.16 08:18:02) 
insan fotoğrafları özelinde konuşacak olursak eğer bence bu söylendiği gibi donanımsal özellikten ziyade yazılımsal bir şey, yani resim işleme anında fark yaratıyor. ten rengini gerçeğe yakın ama biraz daha "sıcak tarafa" doğru kaydırıyor ios. o yüzden gözümüze daha tatlı, hoş, doğal vs. geliyor.


  • orient blue  (11.02.16 09:01:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.