[]

kontakt lens mevzusu

daha önceki lens denemem çok kısa sürmüş ve pes edip gözlüğe geri dönmüştüm.aradan baya zaman geçti tekrar denemeye karar verdim.kutuda önceki denememden kalan 2 tane açılmamış lens vardı.yine de sıkıntı olmasın diye gözlükçüye gittim ve bunlar seni 3 ay götürür,yeni almana gerek yok,uyurken veya banyo yaparken de takılı kalırsa birşey olmaz dedi.bu arada lensin markası da Acuvue Oasys.her neyse dün 10 dakika gibi bir sürede kendi başıma lensleri takmayı başardım.şimdi ise banyoya girme niyetim vardı ancak banyoya girmeden ne olur ne olmaz diye lensleri çıkarayım dedim.biraz zorladım ancak çıkarmayı beceremedim.gözüm biraz kızardı ve mümkün olduğunca lensin gözümde kalmasında fayda olduğunu anladım.şimdi sorularım şunlar;

1-biraz pinpirikli biriyim.gözlükçüden de onay almama rağmen banyo yaparken veya uyurken lensleri çıkarmazsam bir sıkıntı yaratır mı?

2-lensi hiç çıkarmadan kaç güne kadar kullanabilirim? yalnız yaşıyorum.kendim çıkarma konusunda gerekli beceriyi sağlayamayacak gibiyim.gözlükçü yakın ancak sürekli takıp-çıkarması içinde gözlükçüye gidemem.onun yerine haftada bir gitsem yani 6 gün hiç çıkarmadan gözümde lens olsa bir şey olur mu?

gözlüğe dönmek istemiyorum.yeterince uzun seneler taktım.lazer ameliyatı için doktor göz numaramın artma durumunun durmasını söyledi.yani onun için biraz daha beklememde fayda var.geriye mecburen lens kalıyor.

 
İlk 1 hafta zor olur ama alışacaksın lens çıkarmaya. Ben acemiyken tırnağımla çeker alırdım ara sıra yırttığım olurdu ama daha kolay olurdu. Daha sonra direkt almaya başladım. 1 hafta uğraş sonra iki lensi çıkarman 1 dakika sürmeyecek.

Ben banyoya girerken çıkarmıyorum ama gözüme direkt su tutmuyorum. Uyurken çıkartıyorum çünkü gözüm kuruyor lens yapışıp rahatsız ediyor, kuru lensi çıkartmak iyice zor oluyor.
  • once  (10.02.16 21:12:16 ~ 21:15:35) 
@once evet hocam alışmam şart.takıp-çıkarma eziyeti dışında gerçekten 2 gözle etrafı görmeyi özlemişim.banyoya girdiğimde şampuan gözüme filan gelirse diye garantiye alayım dedim ancak beceremedim işte.muhtemelen dün gece lensle uyuyunca ondan bugün çıkaramadım.yani gözüme dokunuyorum ancak lensi bulamadım bir türlü.fazla da dokunmayım mikrop kapar diye ısrarcı olmadım.umarım dediğiniz gibi herşey kolay olur :)


  • willzyx  (10.02.16 21:16:32) 
Gerçi gözümde lensi unutup havuza girmişliğim de var bir kaç kere. Yine de suyla fazla temas ettirmemek en iyisi.


  • once  (10.02.16 21:18:18) 
1) Banyo yaparken ben genelde çıkarıyorum. Çünkü su tuzlu/klorlu olduğundan gözüne kaçarsa acıtıyor. Banyo yaparken bir de gözüme su kaçmasın diye uğraşmak eziyet olur. Çıkarmadığım zamanlar da oluyor tabi.

2) Gece lens ile yatmak beni aşırı rahatsız ediyor, %99,99 çıkarıyorum. Göz bu sonuçta ufak bi hata geri dönüşü olmayan şeylere sebep olabilir.

Ayrıca ilk bir hafta zor olur ama sonra alışırsın, dert edilecek şeyler değil.
  • gkn  (10.02.16 21:22:19) 
1-gözlükçünün ne dediği önemli değil. mümkün mertebe hem uyurken hem banyo yapmadan önce çıkar. bi gün başka yerde kalırsın uyursun önemli değil ama göz sağlığını uzun vadede sıkıntıya sokarsın. kullandığın marka öyle müthiş bi marka değil. (benim ki çok müthiş sanki)

2-ben ilk lensimi gözlükçüde takmıştım. ayna karşısında lensi çıkaramadan yarım saat daha sonra tekrar takmak için hiç abartmadan 1 saat kadar harcadığımı hatırlıyorum. zamanla alışıyosun. korkak olma. kendini alışturmaya çalıştır. gözün belki en başta çok ağrıyacak çok kızaracak bu deneme işlemleri sırasında ama alışacaksın. endişelenme.
6 gün hiç çıkarmadan olmaz. yani aslında pratik olarak örneğini gördüm. soft 59 model kullanan bi arkadaşım neredeyse hiç çıkarmıyordu lens eskiyene kadar. hatta 5 ay falan çıkarmadığını biliyorum. o biraz enteresan biriydi zaten ama muhtemelen bir kaç seneye burnunun dibini göremeyecek. gözlerimiz her şeyimiz. lütfen bunun sağlığına dikkat et.
  • ekonometri okuyan adam  (10.02.16 21:22:46) 
aynı lensi kullanan biri olarak söylüyorum yapma. mecbur kalmadıkça lensle uyuma, banyoya girme. bir süre sonra gözünde kuruluk hissetmen olası.


  • asm  (10.02.16 21:26:05) 
1 haftada öğrenirsin takmayı çıkarmayı. şu gözlükçülerin ürün satmak için söylediği her şeye inanmayın. lensle uyunmaz. banyo yapmadan önce de çıkart. yok ben lensle banyo yapacam diyorsan da gözlerini fazla açma.


  • japan  (10.02.16 21:29:24) 
lens takmaya birkaç günde alışırsın, aşırı beceriksizsen de birkaç haftada... kendin çıkarıp takmaya devam et.
özellikle ilk günler takıp çıkarmaya alışmak için hergün çıkar derim ben.

takıp çıkarırken çok zorlayacağından lenslere zarar vereceksin, belki yırtacaksın belki yamultacaksın belki de sadece mikro çizikler olacak ama her türlü o lensim ömrü kısalacak. hatta taktığında batma-yanma yapacak yıpranmış lens. o yüzden günlük lens al ilk ay için bence zarar görse de kullan-at olsun yani. aylık lensi iki günde çöpe atma.

maddi durum iyiyse sürekli olarak günlük lens kullanmak daha güzel, ben öyle yapıyordum lasik öncesi. ama silikon hidrojel olanlardan olması şartı ile. ucuz günlük lensler boktan oluyor.

gelelim yatma-banyo-deniz-havuz olaylarına...

lensle yatmak genelde pek sıkıntı olmasa da tavsiye edilmez. mümkünse çıkar. ama mecbur kalırsan, solüsyon yoksa, birine yatıya gittiysen vs. de çok takmana gerek yok kafaya kalabilir... ben üşengeçtim genelde haftada bir çıkarıyordum mesela ama üşenmesem hergün çıkarmak daha iyiydi...

duşta hiç çıkarmadım lens kullandığım 3 yıla yakın süreçte. hergün duşumu aldım ve her seferinde o lens gözümdeydi. gözüne su kaçırmadıkça sorun olmaz. ama kaçırırsan sıkıntı olabileceğinden yine üşenmeyip çıkarman daha iyi...

deniz ve havuzda mutlaka kaliteli bir yüzücü gözlüğü ile su sızmayacağına emin olarak kullanabilirsin. zaten lens şart havuz ve denizde görebilmek için. numaralı gözlük kullanılamaz.
  • ucan spagetticanavari  (10.02.16 22:05:12) 
1-bu lensine göre değişir. çıkarmak iyi tabii ama bazı lensler özel durumlarda bir aya kadar kalabiliyorlar (her lens değil. bu noktada bir doktora danışman daha iyi olur. banyoda da lens gözüne kaçan sabuna karşı iyi bir tepki vermediği için çıkarırsan daha iyi.
not: bir haftadır lens takıyorum ve iki hafta daha duracak ancak bu lensi bizzat göz doktoru seçip verdi ve göz kanlanması, batma hissi v.b. durumlarda göz hastanesinin acil servisine başvurmamı söyledi. doktor onay vermeden böyle bir işe kalkışma.
iki soruda aynı cevap.
  • tururo  (10.02.16 22:13:49) 
Acuvue oasys i lens kullanmaya baslamamin 8. Senesinde deneyim demistim ama cikarmakta zorlanmistim baya. Takarken de zorlanmistim. Yani normal, hele bir de yeni baslamissin, ohoo takmam yarim saat cikarmam da o kadarimi aliyordu :)

Ilk 5 senemde filan her gece cikardim, dus/havuz/deniz cikardim.
Simdi hala cikariyorum geceleri ama havuz/denizde yuzucu gozluguyle kullaniyorum ya da unuttuysam gozlerimi sikica kapatip kafami cok az suya sokuyorum. Su ana kadar sikinti yasamadim ama su hic kacmadi.


Cikarmak icin yukariya dogru bakarken lensi ucundan gozunun asagisina cekip oraya sikistirip ordan alabilirsin baslangicta. Sonra takarlen de cikarirken de aynaya bile ihtiyacin kalmayacak.
El temizligine dikkat et. Elimi yiladiktan sonra lens takip cikaracaksam hep kagit havlu kullaniyorum, normal havlularin uzerinde ufak parcaciklar parmak uclarima yapisiyor ve bazen lense yapisip gozumu acitiyor filan.

Onun disinda airoptix de deneme lensi alabilirsin istersen. Belki ondan daha memnun kalirsin. Ben acuvue oasys hic memnun kalmamistim. Ama deneme yanilma bu :)
  • kuehles blondes  (10.02.16 22:24:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.