[]

evde yapılacak basit yemek

merhaba,

benzer sorular çokça soruldu burada biliyorum ama yeni bir şey gelir belki.

evde yapılacak, basit yemek önerisi rica ediyorum.

1 kişi kendisi için yapacak. o gün hepsi tüketilecek.

yapımı basit olmalı. az zaman almalı.
maliyeti de az olmalı.

ben her akşam tost yiyorum bu aralar.
yumurta ve makarna dışında ne alternatif yaratabilirim kendime?

teşekkürler

 
menemen


  • la noix  (10.02.16 16:12:55) 
Her türlü sebze yemeğini yapmak aslında çok basittir.

önce soğanı kavurursun, ardından doğranmış sebzeleri atıp rengi değişene kadar pişirirsin. son olarak da üstünü kapatacak kadar su ekleyip yoğunlaşana kadar kısık ateşte pişirirsin. yanına da pilav yaparsın ki o da çok basit aslında. sadece ölçüye dikkat edeceksin.
  • himmet dayi  (10.02.16 16:17:03) 
sebze yemekleri çok basit cidden. @himmet dayıya ek bi tip.
soğanı hazır donmuş al. mesela 250 gram kıyma al hepsini kavur 4e böl buzluğa at. böylece her yemek yapışında en baştan soğan doğra kıyma kavur diye uğraşmazsın.

hazır piliç kroket falan mantıksız değil. tortellini makarna sayılsa da baya iyi gelişme aslında damak tadında.
  • freya  (10.02.16 16:27:22) 
mercimek çorbası... anneler gibi haşlayıp sonra çorbasını yapmana gerek yok. soğanı yağda kavur salçasını at. sonra da mercimeği içine dök ve mercimekler iyice olana kadar pişir. tahminen 40 dakika falan. al sana mis gibi kırmızı mercimek çorbası. bol limon ve kırmızı biberle halledersin...


  • gotic  (10.02.16 17:02:50) 
Karnabahar kızartmasi,firinda cesit cesit tavuk,mucver


  • aquarium  (10.02.16 17:45:03) 
tavuk sote


  • fallopian  (10.02.16 17:48:00) 
tavuk sote +1


  • vayezikhan  (10.02.16 18:04:57) 
eğer öğrenci değilsen bir 100 lira filan ayırıp rondo alabilirsin
estetik güzellik aramadığımıza göre soğanı, domatesi vb. şeyleri rondodan geçirip tencereye atabilirsin (tabi bir de güzel tencere al)
bunu yaparsan hem elin kokmaz :) hem 2 dakika sürer parçalayıp tencereye atmak soğan kavrulana kadar diğer malzemeyi hazırlarsın
sonra bakliyat ve sebze alışverişi yapman lazım ne ucuzsa arık; mesela minik bir karnabahar olabilir
yeşil mercimek olabilir (yıka süz haşla sonra soğanın üstüne at şeklinde)
ya da hazır satılan konserveler var fasulyedir barbunyadır bunlardan en azından deneyebilirsin
A101'de istridye mantarı satılıyor onu pişebilirsin, lezzetli bir sebze ve pişirmesi kolay
bir de salata olayını çeşitlendirerek yapabilirsin, A101de kalamar var ben bazen onu alıp kızartıyorum, hiç olmadı zeytinyağlı ton balığı alıp yeşilliğin üstüne döküp yiyorum. yine konserveler var meksika fasülyesi filan salatanın üstüne bunlar koyulabilir.
  • niye ama  (10.02.16 18:22:05) 
mercimek çorbası +1
@niye ama +1 (rondo için)
az evvel yaptım. bir de blender'la karıştırısan süper oluyor. uzun da sürmüyor. yanına bir de limonlu, zeytinyağlı bir salata (marul, maydanoz, kara lahana, havuç, roka, yeşil soğan, hepsi rondoda çekilmiş). bir de yoğurt. ekmek yok.
ayrıca yarım su bardağından 2-3 tabak çıkıyor, yani ertesi gün de yenebilir.
  • puc  (10.02.16 18:52:22 ~ 18:54:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.