[]

evde ayva tatlısı yapılır mı?

evde ayva tatlısı yapabilir miyiz?
çok fazla araç gereç yok, bu işte çok becerikli tecrübeli de değilim ama heves ettim.

hangi malzeme ve araçlar lazım bu tatlı için?
nasıl yapılır?

 
yapılır, annem yapıyor.

bıçak, fırın, tepsi.

şeker, ayva, kaymak(üstü için), limon (emin değilim)

bunlar gerekiyor diye hatırlıyorum. basit bir tatlı :)


www.nefisyemektarifleri.com

aynen şurdaki tarif, karanfil de varmış unutmuşum :)


not: gıda boyası kullanma asla, kendi rengi daha güzel bence. hafif pembemsi.
  • fakyoras  (10.02.16 11:50:45 ~ 13:09:43) 
aktardan kırmızı gıda boyası almayı unutma sonuç görsellik olarak hüsran olmasın:) çivitini katınca rengi kırmızı oluyor diyorlar ama bende hiç öyle bir şey olmadı.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (10.02.16 11:52:39) 
Koska gibi yerlerde kup şeker şeklinde ayva tatlısı için karışım satıyorlar. Sorarsanız verirler. Tek tek şeker, karanfille uğraşmaktan çok daha kolay oluyor. Üstüne de kaymak biraz da fıstık/fındık/ceviz aldınız mı yapımı basit zaten.


  • fraise  (10.02.16 11:55:10) 
gıda boyası katıp doğallını bozmaya gerek yok bence. ayvaları soy ikiye böl çekirdeklerini çıkar. su dolu bı kaba koy. içine de 1 lımon sık. 10 15 dk bekle.
ayvaları tencereye diz. her bir yarım dilimin üstüne tepeleme 1 corba kasıgı seker dok. oyle 1 saat bekle. seker sulansın guzelce.
sonra boyle ayvaların yarısına gelcek kadar su koy. altını yak kaynasın.

varsa 3-5 adet karanfil koy. karanfil yoksa ayvanın cekırdeklerını koy.

yumusayınca cıkar ustune kaymak koy bitti
  • zenc  (10.02.16 12:17:32 ~ 12:17:45) 
Ayvaları kesip tencereye koyun. Üstünü kapatana kadar şeker koy. vakit varsa bekle (maks.12 saat). ocağın altını en kısık ateşte yak, ayvalar yumuşayana kadar pişsin.

üzerine kaymak koyun, afiyet olsun.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (10.02.16 14:07:18) 
Vişne suyu ile aroma katabilirsiniz. Böylece renkte vermiş olursunuz.

tarif için : www.oktayustam.com
  • jetfadılınannesi  (10.02.16 14:28:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.