[]

Phuket - Temmuz/Ağustos

selamlar,

temmuz sonu, ağustos başı/ortası gibi düşünecek olursak.

1) nasıl olur? (hava, su, vb)
2) bütçe ne kadar gerekebilir tahmini ve standartları düşünürsek?
3) dikkat edilmesi gereken şeyler neler olabilir? (özellikle bu tarihe göre mesela)
4) öneriler/öğütler?

 
1- o tarihte gidilmez, muson dönemi, dışarı çıkamazsınız :(


  • fakyoras  (10.02.16 09:43:00) 
fakyoras +1
illa gidecekseniz günlük olarak burada harcadığınızın yarısı gbi düşünün ama elektronik ya da hediyelik alacaksanız tabii fark edebilir. Patong bölgesinde kalın. Phi phi turuna çıkın.

edit: he yav he, iki dakika yağmur yağıyor sıkıntı olmuyor ama üstü tenteyle kapalı tekne ile tura çıkılmıyor orada evet.
  • whoosie  (10.02.16 09:44:19 ~ 10:25:37) 
kafasını dışarı çıkaramayacak adama phi phi turu önermiş. karavan mı tutsun, kapalı tekne mi kiralasın?

yok, yukardaki negatif cevaplara aldırma. Ben de temmuz başında 2 haftalık gidiyorum, hatta biletimi de aldım. Muson dönemi olduğu doğru fakat günlerce yağan yağmurdan bahsetmiyoruz burada. mesela 20dk yağmur yağar, 5dk içerisinde her yer kupkuru olur. yani kesintisiz güneş qeyfi yapamazsın ama evden çıkmamak falan söz konusu değil.
  • theli  (10.02.16 09:57:46) 
1)
2) Turların her biri kişi başı yaklaşık 60 dolar civarı. James bond 1 gün, phi phi 1 gün, Fantasea 1 gün, safari turu 1 gün. yemekler de günlük min 10 dolar ortalama 30 dolar.
3) Patong beach de otel vs tutulursa ulaşımda büyük kar edilir.
4)bol bol güneş kremi, sinek kovucu, sinek/böcek sokması sonrası krem rahat terlik. bol bol pazarlık yeteneği.
  • s man chen  (10.02.16 10:16:03) 
1- haliyle yağışlı olacaktır. hava sıcaklığı 25'in altına düşmez. 30un üstüne pek çıkmaz. Yağar sağlam yağar ama kurur geçer sonra gene yağar. Yani yoğun ve kısa bir şekilde yağar.Hava Çoğunlukla bulutlu olur. Daha önce denediniz mi bilmem ama yağmur altında yüzmek hoş oluyor.
2- Fiyatlar yüksek sezona göre daha uygundur. Pazarlık sınırları iyice geniştir. Neler yapmak isteyeceğinizi bilemediğim için bütçe söylemek zor. Günlük 10 dolarla da aç kalmazsınız 100 dolarla da. Örnek vermek gerekirse phi phi turları ortalama 700Bahtan başlıyor içinde öğle yemeği dahil.
3- Fil safarisi veya trekking yaparsanız fazlaca çamur olacağından zorluk yaşayabilirsiniz. Güneş oranı az olması, yağmur olması sebebiyle skuba veya normal dalış yaparsanız görüş düşüktür. Sivrisineklerin üreme sezonudur yanınızda ilaç bulundurun.
4- hazır gitmişken krabi taraflarını da gezin.

iyi eğlenceler.
  • emininsel  (10.02.16 10:22:40) 
Zaten söylenmiş, yağışlı bir dönem. Ayrıca deniz çok dalgalı oluyor ve boğulmalar bu dönemde çok artıyor. Ama o sırada Koh Samui tarafları gayet iyi oluyor, çünkü Tayland'ın doğu tarafında. Ben bütün bu yazı Samui'nin komşusu Koh Phangan'da geçirdim, hava o dönemlerde çok iyiydi. Yani illa belirttiğiniz tarihlerde gitme zorunluluğu varsa Samui tarafını düşünebilirsiniz.

Kendi sitemde Tayland hakkında bilgiler bulabilirsiniz bu arada: www.taylandgezi.com
  • gezgin rocker  (11.02.16 00:50:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.