[]

hukukçu arkadaşlar bir bakabilirse - işyerinde zorla başka yerde çalıştırma

günaydın arkadaşlar, haftaya bok gibi bir haberle başladım. istanbulda devlet memuruyum, işyerim evime oldukça yakın bir yerde ve işimi severek yapıyorum. hafta başında haber geldi, terör olaylarının artması sebebiyle tüm polisler sahaya inecek ve polislerin yapması gereken masabaşı işleri için diğer kurumlardan personeller emniyet müdürlüklerinde, karakollarda görevlendirilecekmiş. yaklaşık 200 kişilik bir kurumda çalışıyorum, 80 kişilik isim listesi istemişler. bu listedekilerin gbt sorgulamaları, incelemeleri vs yapılacak ve sicilinde herhangi bir leke olmayan, tecrübeli ve çalışkan personellerden 40 kişi emniyete verilecekmiş. listeye dahil miyim değil miyim onu bile bilmiyorum. herhangi bir kriter açıklamadılar, listeyi de inanılmaz gizli tutuyorlar. ne zaman açıklarlar bilmiyorum ama herkes diken üstünde. fakat kurumumda en çok iş yapan ve konusunda uzman sayılacak bir personel olduğum için fazlasıyla göz önündeyim. muhakkak birileri bu kız on numara çalışır falan demiştir de ismimi eklemişlerdir diye düşünüyorum.

oldu da beni il içinde alakasız, ulaşımı zor bir yere verdiler diyelim. şu çalıştığım kuruma kpss puanımla atanarak, burayı istediğim için tercih yaparak geldim. öğle yemeğim ve servisim var. gideceğim yerde zorla çalıştırılmış olacağım, servis olmayacak üstelik polisler gibi ücretsiz ulaşım hakkım da olmayacak. yemek olup olmaması da karakol ya da emniyet müdürlüğünde çalışıyor olmama göre değişecek. maaşım artmayacağı gibi, masrafım bir hayli artacak.

halihazırda bu kadar hak kaybettiğim için itiraz etsem ya da dava açsam bir şey çıkar mı? yoksa dava zaten 2 sene sürecek o arada da alışırsın zaten davayı kaybedersin değmez mi dersiniz? ortada henüz bir şey yok ama adım çıkarsa nasıl bir yol izlemeliyim bilmek istiyorum sadece. duruma hazırlıklı olursam bir nebze daha rahatlayacağım.

cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. gerçekten çok tedirginim, bu belirsizlik uzadıkça daha da huzursuz oluyorum. dua edin de sıyrılayım bu işten :(

 
dava açabilirsiniz, yürütmenin durdurulmasını talep edersiniz dava dilekçenizde. y.d. kararı kısa süre içerisinde verilir zaten, y.d. çıkarsa dava sonuna kadar sizi şu anda bulunduğunuz kurumda çalıştırmaya devam etmek zorunda kalırlar.


  • arma aski  (10.02.16 08:45:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.