[]

Forumların yerini ne aldı?

Selam, bir ara millet msn grupları ve forumlarda gevezelik ediyordu. Ben en son orada bıraktım. Şimdi bunun yerini alan bir şey var mı? (Tinder gibi ikili uygulamalardan bahsetmiyorum, daha karma bir şeyler)




 
Sozlukler var iste, Eksi Sozluk vb.


  • crown  (09.02.16 22:53:18) 
Facebook grupları gayet aktif. KGB vs harıl harıl binelrce insanın aktif paylaşım yaptığı gruplarla dolu. Ayrıca donanım haber gibi ünlü forumların kaybettiği pek bi şey yok aynen devam ediyorlar.


  • oddyseus  (09.02.16 22:55:46) 
facebook, twitter, sözlük.


  • kuzey li  (09.02.16 22:57:42) 
valla chat yapanlar bile var hala. terk edilen bir ortam oldugunu dusunmuyorum.


  • bohr atom modeli  (09.02.16 23:27:06) 
sorun mantıklı ama bence bakış açın hatalı. ya hep ya hiç diye bir bakış açısı olmaz.

Betayı sayma, ekşisözlük yıllardır aynı. Kaç para kazanıyor bilmiyorum ama sanıyorum ki her ay 500.000 liranın üzerine çıkıyordur. Facebook, Twitter, X niye ekşisözlüğü yok edemedi? Format.

Reddit çok çirkin ama çok büyük bir kullanıcı kitlesi var. Niye? Format.

Craigslist'i biliyor musun? 2015 yılında 381 milyon dolar gelir elde etmiş. Hayatımda gördüğüm en çirkin internet sitesi, ama oranın olayı o. Fazla özellik yok, her şey basit. Formatı var.

forumlar olduğu yerde duruyor, yerlerini bir şey almadı. her şey gittikçe kişiselleşince aslında en başta olmaları gereken yere geri döndüler : bilginin paylaşıldığı yerler.


facebook çıktı, "hepsini birleştiriyorum beyler" dedi. diğer alternatifler yeni özellikler ekledikçe "beyler gitmeyin, alın bakın onu da ekliyorum, orayı boşverin, burada hepsi var" diye giden kullanıcıları devamlı olarak geri çağırdı ve bunu yıllardır başarıyor.

sonra başka birisi çıktı, "beyler bence facebook çok karışık, bunun resimlisini yapıyom ben" dedi.

başka birisi çıktı, "facebook'un videolusunu yapıyorum beyler" dedi.

başka birisi "youtube'un sadece oyun için olanını yapıyorum" dedi.

sonra başka biri geldi, "beyler biliyorum piyasada 250 milyon tane dating uygulaması var ama ben daha ilginç bişey yaptım, alın." dedi.

atmosferden çıkarken modüllere ayrılan uzay gemisi gibi küçüle küçüle gidiyoruz. bu hem internetin büyümesinden hem de ihtiyaçların artmasından kaynaklandı. şuanda tek bir sosyal ağ yok. Facebook ve Twitter yeterdi. Yanına bir kamyon sosyal ağ geldi. Niye? Formatı farklı çünkü onların. İnsanlar artık tek bir şey yapmak istemiyor, adam hem televizyon izleyip, hem internete girip müzik dinlerken aynı anda oyun oynamak istiyor. Adamın 5 tane ihtiyacı olunca piyasada bunu karşılayan en az 5 şirketin (hepsinin en az beşer tane alternatifi var haliyle) olması da doğal.

şuanda çok saçma bir parçalanma yaşanıyor, büyük internet siteleri ana uygulamalarını tutarken kendilerini daha küçük uygulamalara bölerek küçük uygulamalar da sunuyorlar. Facebook'un kendisinden nefret edebilirsin ama belki grup uygulaması hoşuna gidecek, oradan da seni ana gemiye bindirecekler.

bunun bir sürü sebebi var ama en büyük sebeplerinden biri kişiselleştirilebilen içerik.

forumlar her şeye ve herkese hitap etmek istiyordu, yukarıda anlattığım gibi görsel açıdan daha iyi alternatifleri çıkınca insanlar forumların belirli özelliklerini bıraktı.
  • hayirsiz  (09.02.16 23:44:06 ~ 23:55:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.