[]

dömiglas sos?

happy moon's da beef strogonof bu sos ile geliyor acaba bilen var mı nedir nasıl yapılır? google diyor ki 5 kilo dana kemiği bilmemne kolu bacağı falan filan alakasız bişeyler




 
demi glace sos (böyle yazınca çıkıyor)

1/2 Litre
MALZEME
0.5 lt espanyol sos
½ lt et suyu
100 ml beyaz şarap

YAPILIŞI
Espanyol sos ve et suyu birlikte kaynatılıp, içine beyaz şarap ilave edilir. Servise hazırdır. Diger sosların yapımında kullanılır.
Not: Beşamel sos, espanyol sos ve demi glace sos ana soslardır.

diyor arsiv.ntvmsnbc.com


edit: espanyol sos dediği de bu

ESPANYOL SOS
Diğer sosların yapımında kullanılır.
1 Litre
MALZEME
3 kg küçük kırılmış sığır kemiği
300 gram tereyağ
150 gram havuç
150 gram soğan
1 diş sarımsak
1 bağ maydanoz
200 gram domates salçası
175 gram un
5 litre su
  • saleen  (29.10.09 14:07:03 ~ 14:12:20) 
işte ben espanyon sos denilen şeyi nasıl yapayım ya kemik falan:)
direk beef strogonof diye aratınca kremalı mantarlı bi sos çıkıyor aslında istediğim sey o benim. sorun şu ki sosu yaparken mantar ve soğan kullanılıyor ama ben onları sevmediğimden (krema olarak uygun ama tanelerini sevmiyorum) sadece sos koyun soğan mantar istemiyorum diyorum ve yine de o sos mantar ve soğan tadıyla geliyor. yapıp ayıklıyosa bilemicem:)

  • neira  (29.10.09 14:47:10) 
:) aslında sitede de mesela o bilmem ne sosunu hazırlayın sonra bilmem ne sosunun içine koyun başka bilmem ne sosu olsun gibi yazıyo :) bunar ana malzemelerdir hani mantar ve soğan mesela bu yuzden olmadan olmuyodur belki, bu durumda bence en iyisi kendi sevdiğiniz malzemelerden sos hazırlamak :)


  • saleen  (29.10.09 15:08:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.