[]

ikinci el anakart alınır mı? kaç paradır.

selam,naber?

kardeşimin bilgisayarı bozuldu.bilgisayarın power düğmesine basılınca ekrana hiçbir görüntü gelmiyor.kasaya elektrik gelmesi ile ilgili sorun yok.ama kasadan ses de çıkmıyor.monitör çıkışını ekran kartından çıkartıp, anakart üzerindeki monitör girişine de taktık-tık yok.
ram'leri çıkarıp bilgisayarı açınca ötmesi lazımmış-ama o şekilde de ötmüyor.

sorular;
1.bu olayın nereden kaynaklandığını kesinleştirmenin yolu nedir ?
2.bir de ikince el anakart alınır mı? (desktop için) ve kaç paradır?

yardım ederseniz çok sevinirim.

çok sağol hocam.kib.optm.bye

 
anakart derdiniz çok büyük ihtimal. 2. el anakart alınır ama bir sürü uyumluluk derdi var. ince eleyip sık dokumak lazım anakart alırken.

en başta işlemciye (soket sayısı vs), ekran kartına (agp kalmadı ama olabilir, pci olabilir), kasaya(atx, micro atx) ve ram'lere (ddr2, ddr3 ayrıca kaç gb'a kadar destekliyor slot başına gibi sorular) olmak üzere diğer donanımlara uygunluğundan emin olunmalı. sonuçta bütün parçalarınız anakarta bağlı.
  • andy kaufman 2  (29.10.09 13:52:25) 
1- evet derdiniz anakart gibi duruyor. bende de olmuştu aynısı.
2- alınır bence, www.borsapazar.com, burayı tavsiye ederim, kadıköy'de de yerleri var.

  • baldur2  (29.10.09 14:09:53) 
ilk once power supply'i degistirip sorunun anakarttan olduguna emin olun. power supply kasaya elektrik verse bile dogru akim ve voltajda veremezse yine calismaz. hatta kartta statik elektrik biriktiyse yine calismaz.

ilk once anakarttan cikan tum kablolari sokun. sadece guc dugmesinin kablosu takili kalsin. bu sekilde calistirmayi deneyin.

eger sorun kesin anakartta ise andy'nin dedigi gibi islemci, ram tipi ve ekran karti tipinize gore ikinci el bi anakart bulabilirsiniz. forum.donanimhaber.com'un ikinci el sayfalari oldukca hareketlidir. her turlu parca bulabilirsiniz. uyumluluk konusunda yardim isterseniz mesaj atabilirsiniz
  • crucio  (29.10.09 15:02:03) 
cevaplar için çok teşekkürler.
şerefsiz bilgisayar kendiliğinden çalıştı. :)
şimdilik anakart almayayacağım herhalde.
-bu arada çalışması için benim çabalarım: kasayı açtık, işlemcinin üzerindeki fanı söküp sildik (çok pisti yav.)(bir de fanı sökerken altındaki soğutucu alüminyumu işlemciden ayırmış olduk.kardeşim aradaki macun gidince kötü oluyomuş dedi ama şimdilik bişi yok :))
ayrıca ekran kartı,ram ler ve anakart üzerindeki diğer soketlerde ne var ne yok çıkartıp sildik.
tekrar teşekkürler.
  • zipir  (29.10.09 15:35:54) 
sorun muhtemelen statik elektrikten kaynaklaniyormus.

fan ile islemci arasindaki macun onemlidir. aksi takdirde fan islemcinin sicakligini yeterince alamaz. kisa vadede islemciniz yana bilir. 10-15tl ye bi macun alin. onu guzelce uygulayin. 3-5 kurus icin islemciden ve bilgisayaranizdan olmayin.
  • crucio  (29.10.09 15:43:17) 
alınmaz. üç kuruş daha biriktirilir 0 alınır.


  • ugandareisicumburu  (30.10.09 09:40:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.