[]

Marka Ürünler Çok Ucuza Nasıl Satılıyor?

Merhaba,
Çok merak etiğim bir konu var.
Bazı sitelerde marka (Lacoste, Zara, Timberland, Cat vs.) ürünleri Türkiye fiyatının oldukça altında uygun bir fiyata satan ilanlar görüyorum. Yurt dışı ile kıyaslayınca fiyatlar yine de ucuz. Mesela Cat bot 99 lira. Hani indirimden bulunup bir tane alınan mal değil, her numarası var diyor. Ya da Lacoste gömlek 90 lira. her beden her renk var diyor adam, hatta üzerine QR kodu da var diyor, etiketi de çekmiş 248 lira diye (resmen üçte bir fiyatına). Sorunca kesinlikle orijinal, üretim fazlası diyor veya aracısız getiriyoruz diyor. Bilemedim, işin içinde bir iş var ama. Neyse sorularım şunlar:
1- Üretim fazlası ne demek? Aracısız getirse bile üçte bir fiyatına iner mi?
2- Ürünler gerçekten orijinal midir?
3- Değilse; o kodları, etiketleri, kumaşı, dikimi, kalıbı falan nasıl benzetiyorlar? (bu soru biraz saçma olmuş olabilir :)

Örnekler:

www.sahibinden.com

www.sahibinden.com

 
sanal çadır var, lacoste ürünleri çok uygun oluyor. kesin orjinal :)

lacoste bursadaki x firmasına gömlek siparişi verir 100 tane, bunlar 200 tane yapar, kalanı el altından satar diye düşündüm ben hep üretim fazlasını.
  • fakyoras  (09.02.16 16:42:09 ~ 16:43:11) 
Bütün büyük markalar kendi fabrikalarını kurup üretim yapmaz. Etiketlerini basarlar...çoğu fasoncu illa kenara mal atar. Sonra bunları bağlantıda oldukları çakallar vasıtası ile piyasaya sokarlar.
Bildiğin sırf bu işleri takip edip fasonculardan mal toplayan tipler vardır. Eğer o tiplerden birine ait bir dükkan site vs. Ye denk gelirseniz alacağınız ürün orijinaldir.

Yüksek adetlerde ürün satıp bunlar orijinal diyenler ise cakmacidir.
Büyük ihtimal sahte mal alırsınız.
  • internazionale  (09.02.16 18:35:51) 
Ayakkabı cakmadir hocam. Lacoste gerçek olabilir.


  • adivar  (09.02.16 19:13:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.