[]

kızaran göz

Her zaman bilgisayarla muhattabım, yeni bir şey yok. Ama hani böyle 3 gn bilgisayarla uğraşınca gözler kızarır ya, onun gibi oldu. Beyaz olan yerler pembe duruyor.
Hafif göz kapağı çevresinde de bişi var gibi. Biraz yanma var ama az.

Dün akşam oldu. Uyuyunca geçer dedim, geçmedi.
Sabah eczaneye gittim, gözyaşı mı ne, öyle bişey verdi. 8 saattir geçmedi.
Doktora gittim aile sağlığına, bu herif de zaten(önceki deneyimlerimden) boşuna oturuyor orada. Hiçbişey yaptığı yok. Baktı,sevk etti, gözcüye git dedi.
Sevk etmesi doğru olabilir de, ben bugün gidemeyeceğim, işim var.
Ama korktum şimdi, gecikirsem tehlikeli bişey mi bu?
Yani ben hiç görmedim etrafımda gözü durup dururken kızaran. Ama kızarma sonuçta, ciddi bişey değildir herhalde..
Bilemedim.

 
konjuktivit gibi duruyor, eczaeneye değil göz doktoruna gidin. ilaç damla verecek. gecikmeyin fazla.


  • safepassage  (09.02.16 15:51:53) 
ya kusura bakmayin da konjonktivit tedavi edemeyecek aile hekimi siktirsin gitsin biraksin bu isi.

ciddi bir sey degildir muhtemelen. ya bakteriyel ya allerjik konjonktivittir. Sabah uyaninca capaklanma, goz kapaginin yapismasi, acamama varsa bakteriyeldir, antibiyotikli damla kullanacaksiniz. daha cok kasinti, kizariklik, eslik eden burun akintisi vs varsa da antihistaminikli damla alacaksiniz.

bence sizin durum ikinciye daha cok benziyor. doktora gitme sansiniz hic yoksa eczaneden patanol damla alin, belki yarina Kadar faydasi olur. zarari da olmaz. gecmezse yeniden doktora gidersiniz.
  • fayfim  (09.02.16 16:26:37 ~ 16:29:50) 
o aile hekimi... ya ölse de yerine başka biri gelse diyorum yemin ederim. Şimdiye kadar 20 kere filan gitmek zorunda kalmışımdır 3 senede filan, hiç bi halt ettiği yok, sadece zorluk çıkartıyor. bi de sevk ediyor. Bi de mesleğimi soruyor, oraya yazacakmış. Allahım keşke defolup gitse.


  • neynep  (09.02.16 16:32:07) 
Teşekkür ederim.
Çapaklanma filan yok, kaşıntı yok. Sadece biraz ısınma var diyebilirim. Ama gözümü görenler de "bakışın değişmiş, arpacık mı" filan dedi.
Ama ben hissetmiyorum içerden bişey. Aynaya bakınca aaaa nası kızarmış dedim sadece.
  • neynep  (09.02.16 16:35:31 ~ 16:36:03) 
gormeden, muayene etmeden bir sey deme sansim malesef yok. ben senin yerinde olsam once bi patanol alir bu aksam denerdim, gecmezse goz doktoruna giderdim.


  • fayfim  (09.02.16 16:42:46) 
Tabii, kesin sebebini bilemeyiz şimdi. O dediğinizi deneyeyim. Çok teşekkür ederim.


  • neynep  (09.02.16 16:58:31) 
Pardon, şunu da sorayım izninizle : Aile hekimi (tamam kesin cevap bu olmasa bile) bunu diyemez miydi, sizin dediğiniz gibi?
Yani "tam olarak bilmiyorum ama madem bugün gidemeyeceksin, Patanol yazayım, sen bunu kullan, en kısa zamanda da göz muayenesine git" diyemez miydi?

Şu anlattığımı yapması özveri mi gerektiriyor? Ya da inisiyatif kullanmak mıdır bu?

Çünkü benim gördüğüm, bu adam kural dışı bişey yapmıyor, yani sorsalar şikayet edeceğim bişey yok, herif hep haklı olur. Ama benim hiçbi derdime çözüm olmadı, hep sevk, hep sevk. (hepsinin de gerekçesi var)
Yani ben bi kere bile hatırlamıyorum aile hekimine gidip, çözüm bulduğumu. Hatta bu yüzden kaç kere de gitmedim. Allahın cezası işe yaramıyor diye başka çözümler aradım.

Şikayet etsem nolcak, yine o haklı olacak,dimi.
  • neynep  (09.02.16 19:23:33) 
inisiyatif degil de risk almak oluyor. yani bazi(hepsi degil) aile hekimleri gercekten tibbi Bilgi olarak kisitli, meslek ici egitim diye bir sey de olmadigi icin herhangi bir ilac vermeye, hastaya mudahale etmeye, risk almaya korkuyor. sevk verip baska doktora postalamak kolay geliyor, sadece grip bakiyorlar. ama tabi aile hekimligi sistemi yuruyecekse bu tip basit hastaliklara mudahale edebilmeleri gerekiyor. ben de aile hekimligi yaptim uzun sure, var Boyle arkadaslar. tip diplomasi oldugundan supheli olduklarim bile oldu :D

he tabi belki bu arkadas gercekten ciddi bir sey gordu, ciddi bir hastalik dusundu gozunuzde, o yuzden yonlendirdi. günahini almak da istemem ama anlatis tarziniz beni bahsettigim tarzda bir arkadas olduguna yonlendirdi.

sevk eden aile hekimine bir sey demek imkansiz malesef. zaten sevk demek ben bu isin altindan kalkamadim kardes, sen bi gozcuye git oluyor. dediginiz gibi sikayet ederseniz o hakli olur. yapabileceiginiz en mantikli ve kolay sey aile hekiminizi degistirmek.
  • fayfim  (10.02.16 08:57:42) 
ben bu son örnek için bişey demedim, hakikaten uzmanlığını yetersiz görmüş oılması mantıklı.
ama gripte, iç hastalıklarında, baş ağrısında, kan tahlili isteyince, ya aklıma gelmiyor hepsi ama 3 senedir HERŞEYDE sevk etti.
o yüzden orada boşuna oturduğunu düşünüyorum.
  • neynep  (12.02.16 15:21:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.