[]

Esnafla kavga ettim ne yapabilirim?

Ofisim kavacıkta ve bütün sokakların olduğu gibi ofisimin de önünde arabalar park ediyor. Bende kendi ofisimin önünde yer bulamayınca az ilerideki kebapçının arka tarafına park ettim (Girişiyle alakası bile olmayan bir şekilde yani)

Arkamdan garson geldi "abi çek arabayı patron yaşlı, aksi" falan dedi. Ben de dedim ki "ben kendi ofisimin önüne park edemedim. siz neden yolu tutmaya çalışıyosunuz. Kaldı ki ofisim burda yani"

Neyse garsonla anlaşamayınca patronla konuşayım diye içeri girdim. Yaşlı bir adam. Amca merhaba benim ofisim de burada demeye kalmadan üzerime yürüdü, küfür etti. Çekmiyorum lan arabayı dedim. Vurmaya çalıştı. Adam 70 80 yaşında. Vursam ölür mölür.

Döndüm arkamı gidiyordum. Arkamdan koşmaya çalışıyor, küfür ediyor falan. Garson geldi abi allah aşkına al arabayı bize günü zehir eder dedi. Tamam dedim aldım arabayı. Alırkende yüzüne baka baka bağırarak küfür ettim herifin.

Şimdi içim soğumadı yani. Ne yapabilirim, nereye şikayet edebilirim?

 
hocam yaşlı insanlar bazen neye sinirleneceğini şaşırıyor. şehirlerin de bu denli kalabalıklaşmasına alışık olmadıklarından, değişik beklentiler içerisine girebiliyorlar. eskiden belki dükkan önündeki arkasındaki yol ona ait gibi bir raconu vardı. tabi bu sizi bağlamaz ama belki anlayış getirir.

belki bir şeyler yaparsınız ama dediğiniz yaştaysa bence uğraşmaya değmez. en azından birkaç gün bekleyip aksiyon al ki, senin de için soğusun biraz. sıcağı sıcağına gerek yok hiç. şikayetin de bir şey getireceğini zannetmiyorum zira fiziken caddeyi işgal etmemiş. kişisel bir münakaşa söz konusu.
  • prodeq  (09.02.16 11:03:15 ~ 11:03:40) 
Belediye'ye veya zabıta'ya şikayet edebilirsiniz.


  • mhm  (09.02.16 11:03:38) 
Kebapçı değil mi bu herif? Sağlık Bakanlığını ara, yemeğimin içinden hamam böceği çıktı de.

Sağlık bakanlığı çok ilgili gerçekten. Aylar önce eczanenin birinde nöbetçi eczane levhası yok diye şikayet etmiştim, onunla ilgili defalarca aradılar. Şu an şu pozisyondayız, şu şu şu işlemler yapıldı, bilginize diye.

edit: Sanırım bu cevabı yazdığımda sinirlerim bozuktu, bildiğin şerefsizlik önermişim. Okuyanlardan ve okuyacaklardan bu iftira atma önerisinden dolayı özür diliyor ve önerimi geri alıyorum. Bu cevabı da kendime ibret olsun diye silmeyeceğim. Ha öbür yandan eczacı sonuna kadar hak etti, onda iftira yok bak.
  • feel the blanks  (09.02.16 11:36:26 ~ 11.02.16 01:55:24) 
bence kendisinin isletmeyle alakali daha akli basinda bir akrabasi (aile sirketi ise) veya calisani ile goruserek kendilerinin hizmet sektorunde bulundugunu, hizmet ettikleri bolgenin bir parcasi olarak sizin de potansiyel bir musteri oldugunuzu ve hatta bolgede yasayan kendi halinde bir aile degil, kalabalik bir ofis sahibi/calisani oldugunuzu hatirlatin. tabi onemli olan bugun ozur dilemeleri, yarin da benzer bir durumda anlayis gostermeleri.
konusma ilerleyince yasli adamin da mumkunse konusmaya dahil olmasini talep edin, amcaya komsuluk iliskilerinin onemini, ananizdan babanizdan boyle gordugunuzu, onun yasinda birine asla bilerek sayigisizlik yapmak istemeyeceginizi fakat buyuk sehrin yasam kosullarinin bazen insani makinelestirdigini bu anlamsiz olumsuz durumu arkanizda birakmaniz gerektigini, karsilikli anlayis ile onumuzdeki gunlerde sizin yer bulamadiginizda oraya parkedeceginizi, ogle vakti oradan yiyebileceginizi anlatin.
akli basinda olan kimse boyle bir konusmaya karsilik olumsuz bir geri donuste bulunmaz diye dusunuyorum. sizin de kafaniz rahatlar. tabi adam bildiginiz hirbo ise hic ugrasmayin, boyle bir adam ise de isterseniz killigina arayip biz ve bizimle calisan firmalar bundan sonra sizin bu dallamalaginiz yuzunden sizden yemek hizmeti almayacak diyip telefonu kapatabilirsiniz dan die suratlarina...
  • mavicorap  (09.02.16 11:40:59) 
yine baya yapmışsınız ya içinizin soğuması lazım artık :D kaç yaşında adam işte belli ki kafa da gidik uğraşmayın boşverin


  • metehan01  (09.02.16 11:52:52) 
yeter kanka, adamin suratina kufur de etmissin. senin durumunda olup kufur edemeyip icine atip kendi kendini yiyenleri dusun aksam eve gidince :D


  • baldur2  (09.02.16 12:09:01) 
dükkanın arkasında depo girişi varsa ve gün içinde mal indiriyorlarsa o yüzden araç durmasını istemiyorlardır. dediğin gibi dükkanla hiç bir bağlantısı yoksa da müşteri aracı gelir kafasıyla hareket ediyordur ki bu seni ilgilendirmez.

bence güzelce küfür ettiysen yeterli, sonuçta adam yaşlı ve mal. dövsen, dediğin gibi ölür mölür üstüne kalır. uzatsan bu sefer oğlu komşusu mematisi bişeyi vardır musallat olur. siktir et.

son olarak,
@feel the blanks ne pis insanmışsın be... umarım iftiraya uğrar kendini ispat edemez sürünür hayata küsersin.
  • azizakin  (09.02.16 12:20:35 ~ 12:22:22) 
Herkese teşekkür ederim :) vallahi içimi soğuttunuz.

Artık her önünden geçtiğimde içimden sövüp, arkadaşlarıma da gitmemelerini söyleyeceğim. Herhalde daha fazla yapacak bir şey yok.
  • cinayet saati  (09.02.16 12:37:05) 
insaniyet namına döner pıçağıynan girişmeyi dene.
adamın da içi soğumasa ve arabana zarar verse ne hissederdin?

  • rakicandir  (09.02.16 12:38:32) 
önce, @flee the blanks oha ne fesat leş bi adammışsın, bi de ballandıra ballandıra anlatmışsın marifet gibi.

cevap,
boşver kardeş let it go
  • littlejack  (09.02.16 13:59:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.