[]

laptop tamiri

6 yıl sonunda dizüstü bilgisayarımın harddsiki arızalanmıştı.harddsikte çok sayıda bad sector varduı.bu bad sectorleri işaretleyip kullanıma kapatan yazılımlar var ancak ben sıfır harddisk alıp taktım.(evet laptopun içini açtım)
gayet güzel taktım, bilgisayar çalıştı, windows yüklerken küt diye gitti.
bios dan bir baktım, sorun şu: bilgisayar harddsiki bir görüyor bir görmüyor. harddisk soketinde temassızlık olması imkansız yani harddiski cuk diye taktım.
öyleyse asıl sorun harddiskin takıldığı, ana karta lehimli olan sokette midir?
o lehimli soketi değiştirmeye kalksam kaça patlar?
sorun başka bişey ise ne olabilir?

 
Zannettmiyorum eğer ana karttaki sokette bir problem olsa eski hard diskin takılı ikende bu sorunla karşılaşıyor olman lazımdı. Yeni hard diski takarken zarar vermiş olabilir misin? Çat diye girdi derken çat diye başka bir şey olmuş olmasın.


  • runner  (08.02.16 22:05:54) 
bir ufle vs.
baska hdd ile dene.
almadıysan ssd al 120 lik.
bas gec ondan sonra.
  • kingcyrax  (09.02.16 10:14:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.