[]

Akademik çalışmalarda tekerrür riski nasıl önlenebilir?

Özellikle de bir eski eseri inceliyorsanız bu çok riskli. Başka biri siz yayınlamadan 1 gün önce yayınlarsa kalakalırsınız uykusuz geçirdiğiniz gecelerinizle.

Bir tez konusu belirlendikten sonra enstitüler tarafından yayınlanmıyor sanırım. Neden?

Bir de şunu sormak istiyorum. Ben çalıştığım konuyu ne kadar araştırmakla yükümlüyüm. Tamam YÖK Tez Tarama'dan bakıyorum, Google'dan bakıyorum. Bir şey çıkmıyor. Peki ya buralara kaydedilmeden üzerinde çalışma yapılmışsa? Benim araştırmakla yükümlü olduğum sahanın sınırı nedir? Dünyadaki milyonlarca eseri takip etmek zorunda mıyım?

 
osmanlica calismalar icin su veritabanina bakabilir, devam eden/henüz tamamlanmamis calismanizi ekleyebilirsiniz:
www.osmanliedebiyati.com

  • shi aila  (08.02.16 20:43:46) 
yahu konun aynnı olsa nolur, aynı kelimeleri mi yazacaksın? eski eser de olsa, değerlendirmen, yorum veya teoriyle ilişkilendirme sana ait değil mi dostum? birebir başkasıyla tutmaz, belge elbet aynı olabilir.


  • fempusay  (09.02.16 00:16:15) 
Arastirma yukumlulugun sadece tez merkezi ve google'dan ibaret degil. Kendi alanindaki tum veritabanlarini arastirmalisin, kutuphaneleri karistirmalisin. Bunu da tekerrur meselesinden cok calismanin duzgunlugu icin yapman gerekiyor. Yukarida soylendigi gibi ozellikle sosyal bilimlerde birebir almiyorsan bir yerden tekerrur ihtimali cok zor. Sonucta senin yazacagin her sey o alana, esere herneyse, deger katacak.


  • evrim halkasi  (09.02.16 00:38:58) 
birebir aynı konuyu araştırsanız da araştırma, analiz, sonuçları karşılaştırmalarda farklılık olacaktır, bu da bilimsel bir değerdir fakat siz de sizden önce yapan birisinin sonuçlarını buldu iseniz, bunu bir tık öteye götürmeniz ya da konuya farklı bir açıdan yaklaşıp, bir fayda sağlayan bir yaklaşım oluşturmanız lazım.


  • gezegen olan pluton  (09.02.16 01:23:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.