[]

Matematik öğrenmek

Bahar dönemindeki ales'e girecegim bu sene fakat sorun şu ki matematik konusunda tam bir salagim. Bütün formülleri ezberleyebilirim fakat problem ya da soru gelince boş boş bakar; 'bu nasıl cozuluyordu yaa?' diye düşünüp dururum. Liseden beri çok hafif matematik gördüm bir de üstüne turkiye'deki matematik eğitimine de yabancıyim. Tüm bunlar birleşince ales benim korkulu rüyam oldu, kitabı elime alıp bakıyorum, ağlamaklı bir şekilde geri kapatıyorum.

Ben bu matematik zekami nasıl geliştirebilirim? Şu 2 3 ayda düzgün şekilde çalışırsam soru çozmeyi öğrenebilir miyim?

Dediğim gibi sorun formül, konu ezberlemek değil, öğrendiklerimi soru cozerken kullanabilmek.


Teşekkür ederim şimdiden herkese.

 
antrenmanlarla matematik 4'lü set alın,hiçbir konuyu küçümsemeden her sorusunu çözün.
bana da mesaj atabilirsiniz özelden çözemediğiniz zaman

not: bütün ales kitaplarını da çöpe atın.
  • rakicandir  (08.02.16 14:17:36 ~ 14:21:29) 
mathematics with training pek yararlı olmayabilir, zamanında geometri özrüm için kullanmıştım ama pek faydalı olmamıştı, size daha nokta atışı, beyninizdeki cevheri ortaya çıkaracak bir kaynak gerekiyor.

matematiğe bakış açım ve başarımı tamamen değiştiren fem'in matematik serisini öneriyorum. ben mat 2 için kullanmıştım, türevdir integraldir filan, eminim mat 1 içinde seri kitapları vardır. cidden işe yarıyordu.

www.femmarket.com

bu set, buldum.
  • dirty pussy and cock  (08.02.16 14:28:40) 
ezberden ziyade anlayarak çözmen lazım. maalesef ülkemizde herkes integral çözüyor, ama günlük hayatta herhangi bir mantığa oturtamıyor.

küçüklüğümden beri babam özenle anlattı bana matematiği. ben de elimden geldiğince arkadaşlarıma anlatıyordum. temelin kötüyse eğer, anlaşılır ama her soru tipinin bulunduğu bir kitapla başla. ama kolay bir kitap olmasın. ezberlemen gereken formülleri ezberlersin zaten. ama mantığına oturtmazsan çözemezsin.

bir de internette bir sürü ücretsiz konu anlatımı var artık. düzenli takip edersen olmayacak iş değil.
  • ruhen hastayim ben  (08.02.16 14:30:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.