[]

En İyi Film, En Sevdiğim Film Listelerinizi Nasıl Yapıyorsunuz?

bence en iyi 10 film, hayatımın 5 filmi, en sevdiğim film şu, sinema bence şu 3 filmdir vs. listeleri nasıl yapıyorsunuz? kendinizi çok iyi tanıdığınız için mi bu kadar net olabiliyorsunuz? ne istediğini bilen insanlar mısınız?

1000 film izlemişimdir ama en iyi 3 filmini, 10 filmini yaz bakalım dense afallarım. en iyiyi seçmek bu kadar kolay mı?

spotlight başlığında görünce aklıma geldi. bir kişi en iyi 5 filmim arasına girdi yazmış. spotlight kötü bir film demiyorum ama, 6 film mi izledin hayatında arkadaş, nasıl 5 film arasına girer diyorum bu tip durumlarda.

derdimle ilgili ilişki taleplerinizi mesaj yoluyla iletebilirsiniz. teşekkürler.

 
"En" ile başlayan her türlü ifade zamanı gelince geçerliliğini yitiriyor.

Yine de bir çok insanın (benim de) "en" filmlerinin hepsi muhtemelen IMDB top 250'de de oluyor. Ne istediğini bilmek değil de, böyle bir soru sorunca akla gelen filmler olduğu için, kişide iz bırakmışlar demek. En iyi, en güzel'den çok "sizde en çok iz bırakan filmler" sıralaması daha gerçekçi.

Diğer türlü (daha objektif kriterlerle) film sıralaması yapabilen ya bir sinefildir ya da sıradışıdır filan, ki böyle bir insan da ekşi duyuruya girip bizim gibi soru cevaplama peşinde değildir zaten.
  • franz kafka  (08.02.16 13:41:57) 
bazi filmlerde senin hayatina yakin seyler buluyorsundur, bu bir sebep olabilir. belki hani biraz daha cok seviyorsa onu en sevdigi film olarak goruyordur. yoksa hakikaten siralama yapmak kolay olmayabilir ama bazi filmler vardir o kisiler icin, her gun izlese sikilmaz.


  • baldur2  (08.02.16 13:42:56) 
Ben de "en sevdiğin film", "en favori filmin" gibi sorular gelince afallayanlardanım. Çünkü 1 tane en sevdiğim film değil de bir sürü sevdiğim filmler var. Ama belki "x türünde en sevdiğin film" gibi daraltılsa soru, daha kolay olabilir cevaplamak.


  • Thredith  (08.02.16 14:11:25) 
merhaba. izlediğim filmler arasında bence müziği en etkileyici kullanan... biyografiler arasında en etkilendiğim... diyalogları en iyi yazılmış... tümden gelirseniz ayırabilirsiniz aslında. kabasını bende yapamıyorum ama böyle extra detaya inince şu şu diye ayırabiliyorum rahatlıkla. zaten kişiden kişiye farklı film önerirsin şimdi otobüs muavinleri ve genelde gittiğim berberlerin film zevklerini biliyorum. bana film önersene deseler "abi kim ki duk'un yay filmini muhakkak izlemen lazım" desem ertesi gün tatsızlık çıkar. müzikle uğraşan bi insana aa vengoyu izledin mi dersin tkpliye fidelin yüzünden dersin, askere gitcek adama nefesi izleme dersin 1000 film izledim en iyi 3 ü seçemiyorum diyene izlemediğin kaç bin film var neyi tartışıyoruz daha detaylarla gel dersin.


  • libertine  (08.02.16 14:13:58 ~ 14:14:36) 
en ... değil ama film listelerimi izlediğim her filme oy vererek yapıyorum.

www.imdb.com
  • insan opusen hayvandir  (08.02.16 14:28:31) 
Yapmıyorum çünkü saçma geliyor, mantığı yok. "Türkiye'nin en sevilen markası" ifadesi ne kadar mantıklıysa enli listeler de o kadar mantıklı. İnsanlar beğenilerini abartmayı sevdikleri için bunu yapıyor.


  • harvey  (08.02.16 14:31:28) 
hocam senin sorunun çok film izlemen. çok film izleyince beğeni kriteri yükseliyor, sonra vasat gelmeye başlıyor çoğu.


  • ekonometri okuyan adam  (08.02.16 15:10:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.