[]

Bu kuzey kore gelişmemiş ülke değil mi?

Selam,

Kuzey kore gelişmemiş, insanları aç, teknolojide hala 1940lı yıllarda yaşayan bir ülke değil mi? Hidrojen bombası filan test ediyor adamlar. ( Muhtemelen klasik abd'li abartmasının payı da vardır.) Kıtalararası füze denemesi de olabilirmiş. ( Bu da muhtemelen klasik abd'li abartması)

Ne iş bu? Siz ne düşünüyorsunuz? Bence silahlanmayı arttırmak, insanları daha rahat yönlendirebilmek için yapılmış bir senaryo bu kuzey kore olayları.

 
Sallıyor ibne.


  • angelus  (08.02.16 13:17:11) 
yıllardır ablukada olduğundan bir kısım teknolojiden uzak doğrudur ama abartıldığı kadar geri bir ülke değil. bu da bir amerikan kara propagandası. lideriyle ilgili bizim gazetelerimizde bile hergün çıkan haberlerin bir çoğu hayal ürünü.


  • dahili meddah  (08.02.16 13:23:11) 
Kuzey kore'de hayat kötü. Araştırmalara göre daha 50-100yıl önce aynı boyda oldukları güney kore'den beslenme şartları nedeniyle daha kısa kalmışlar.

www.bbc.com
  • fakyoras  (08.02.16 13:26:35) 
Kuzey kore ile ilgili ciddi bir istatislik toplamı yok. Varsa da ben bulamadım. Medyanın saçma sapan haberlerinin oradaki hayatı yansıttığı pek söylenemez. Ama hidrojen bombası olaylarının falan gayet sismograf kayıtları var, ve birbirini doğruluyor.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (08.02.16 13:27:18) 
devlet tamamen kapalı değil yalnız. çin, rusya, hatta iran ile olan ilişkilerini atlamamak gerekiyor sanki.


  • soso  (08.02.16 13:31:25) 
adamlar uzaya uydu fırlattılar, ki daha fırlatmaya devam edicez diyorlar. bazı alanlarda adamlar çığır açmış durumdalar resmen. bu adamlar farklı bir çerçeveden bakıyorlar hayata ve bilime. yani adamlarda belki sağlıklı beslenme yok ama kendi başlarına balistik füze yapabiliyorlar.

diğer bir örneği de küba. onlar için de fakirlikten kırılıyor diye haklarında anti-propaganda yapılır fakat adamlar tıp alanında dünyanın bir numarasıdır. 80 ve sonrasında büyüyen neslin en büyük sıkıntısı dünyayı hep tek kutuplu olarak görmemiz. bu adamlar o kutba bağlı olmayan ülkeler işte.
  • re noreno  (08.02.16 13:36:15) 
Kuzey Kore (ve Suriye) ile ilgili haberleri nereden hangi gözle aldığınıza bağlı bunun cevabı. Algılarımızı haber kaynaklarımız şekillendiriyor.

Elbette güllük gülistanlık değildir ülke. Halinden hoşnut olmayan bir çok insan da olabilir (biz çok mu hoşnutuz?). Oraya gidip yaşamadan, bilmek, objektif değerlendirmek çok zor.
  • franz kafka  (08.02.16 13:45:17) 
kaynaklarını sadece askeri ilerlemeye aktarırsan böyle oluyor. rise of nations oynadığını düşün. bilim ve askeri ilerlemeler full, geri kalanlar (geriye ne kalıyor lan?) sıfır.


  • [silinmiş]  (08.02.16 14:06:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.